Qboleza Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Witam, poszukuje modułu do aktualizacji cen po indeksie produktu. Posiadam 2 kolumny (indeks, cena) w pliku CSV. Czy zna ktoś jakiś moduł darmowy który by się sprawdził? Prestashop - wersja 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Możesz to zrobić za pomocą standardowego modułu importu PrestaShop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qboleza Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 Niestety się nie da. Już sprawdzałem. Jeżeli bym chciał to zrobić przez standardowy moduł importu, musiałbym mieć do każdej ceny zamiast indeksu to ID produktu. Niestety standardowy moduł przy prestashop 1.6 wymaga do importu również nazwy prod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Nie musisz mieć ID produktu, możesz zaznaczyć opcję "Use product reference as key?". Z tą nazwą produktu dziwna sprawa, ale widzę, że w linii #48 w controllers/admin/AdminImportController.php masz: public $required_fields = array('name'); zamień na: public $required_fields = array(); i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qboleza Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 2 błędów No Name (ID: No ID) nie może być zapisany Property Product->name is empty × Jest 2 ostrzeżeńid_tax_rules_group (ID 1) Nieprawidłowy numer ID grupy regół podatku - najpierw potrzebna jest grupa z takim numerem ID. Przepisywany link dla (ID: null) był przepisany jako friendly-url-autogeneration-failed. Coś takiego się pojawia gdy importuje.. (indeks;ilosc;cena) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojapresta_pl Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Posiadam moduł do importu z formatów xlsx, csv, json. Zapraszam na pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qboleza Posted July 30, 2014 Author Share Posted July 30, 2014 Witam ponownie, temat trochę ucichł ale nadal poszukuje owego modułu. Czy występuje jakiś darmowy moduł co spełni moje wymagania, lub ktoś by miał płatny do 50zł? Przypomnę o co mi chodzi... Potrzebuje zaimportować aktualne ceny produktów i mam do tego plik w csv lub xml. Zależy mi aby aktualizował ceny po indeksie produktu. Może jest jakiś sposób aby uaktualnić przez plik CSV bez modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts