tozi Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Prikladám obrázok kde je problém.Po vyskúšaní pár návodov s tohto fora mi okrem nezobrazovania znaku í,prestalo fungovať aj správne zobrazovanie Kč.A to napriek tomu že som tam nahral zálohu.Mohol by niekto hodiť sem riešenie,prípadne hodiť sem aj svoje súbory pre správne zobrazovanie znakov vo faktúre? Vďaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tozi Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 Tak všetko je vyriešené. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix_DC Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Mám tento problém taktéž, mohl by si prosím napsat postup jak si ho vyřešil...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kocour Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Podívej se tady do tématů s češtinou a řešení najdeš - Jde o připsání určité věci do jednoho ze souborů. popř. si stáhni poslední verzi češtiny od Cvrkon translation teamu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix_DC Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Podívej se tady do tématů s češtinou a řešení najdeš - Jde o připsání určité věci do jednoho ze souborů. popř. si stáhni poslední verzi češtiny od Cvrkon translation teamu mno prave sem to podle toho navodu delal, vse uz pise cesky, ale ne u te ceny... tam to pise KAT bo co.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kocour Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Jakou mas verzi Presty? Tady jsou soubory, ktere musis nahradit, aby to fungovalo, ale jsou kompatibilni pouze s verzi 1.2.xNahraješ a přepíšeš v adresáři "classes" http://www.edisk.cz/stahni/09750/classes.rar_11.19KB.html Font "arialmt" mas v nastaveni PDF pocitam uz potvrzeny, ze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix_DC Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 jj mam to tam tak nastavene, uz je to lepsi, ted uz sem tam ukazuje pouze K..)) jinak vsechno ostatní je v cestine...diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Mám po úpravách Tools.php a PDF.php stejný problém (K místo Kč)? Pokud máte řešení, budu moc rád když poradíte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Dávám ke stažení funkční PDF i Tools ve verzi 1.2.5. Snad to pomůže DŮLEŽITÉ:Až nakopírujete na server tyhle dva soubory a soubory s fontama, tak potvrďte v pdf arialmt a cp1250, potom jděte do překladů a vyberte Překlad PDF s českou vlajkou, nic tam neměňte, jen uložte, pokud nemáte nastavený práva na 777 na překladech, tak nastavit. Změny by se měly projevit na nových fakturách. Tools.php PDF.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 díky za rychlou pomoc jakcrabbitebohužel mi to nezabralo, stále stejný problém - K místo Kč. Můj postup: nahrál jsem tvé tools.php a pdf.php. Fonty mám nahrané (4 soubory). V BO jsem potvrdil arialmt a cp1250 (již bylo nastaveno). V překladech PDF jsem uložil beze změn. Čeština všude ok, jen místo Kč mám K :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 zkoušel jsem i novou objednávku. php soubory nahrávám samozřejmě do classes. Jestli to tobě běží, je to fakt záhada. Smazal jsem i compile ve smarty, zkrátka vše co mě napadlo. Nicméně, dodatečné pole v tvém PDF.php jsou také velmi užitečně :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Hm, divné, přikládám ti tedy ještě moje soubory z Tools a postup zkus znova.Mám tam úpravy pro SEO s .htaccess, njn, nejsem svině, tak si to alespoň užijte, ať nemusíte študovat milion topiců. PRESTASHOP 1.2.5.0.ZIP Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Jéé, v PDF ty data, to jsem nějak přehlíd, tak ihned změním Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Problematika PDF češtiny je na diskuzi řešena mojí osobou nejméně 5x a někola dalšími lidmi asi 20x!!! Proto nechápu, že z lenosti nebo nedočkavosti, zakládáte nové topics! Už je na čase, aby jednotlivé národnostní mutace sekcí diskuze někdo adminoval, o rozčlenění verze 1.1 a 1.2 ani nemluvě! :gulp: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Bohatě by stačilo, kdyby se hlavních 10 témat udělalo jako FAQ do fora a nemuselo se to 100x řešit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 to Bronikus: tak se toho chop a zacni to adminovat! nebo uhanej uzivatele "boomer" kterej se prihlasil o post moderatora a evidentne se tomu nevenuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 (špatnej post) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 to Bronikus: tak se toho chop a zacni to adminovat! nebo uhanej uzivatele "boomer" kterej se prihlasil o post moderatora a evidentne se tomu nevenuje... Sice je to třeba,ale času málo, doufám že se toho někdo ujme, protože je v tom tady už děsný nepořádek a nikdo to nekontroluje. Byla by škoda, aby se z toho tady stalo nepřehledné forum. Zatím to funguje jako skvělá podpora/výměna informací, nenechme z toho svévolně vytvořit bludiště! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteThisAccountPls Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 když je fa vystavěna v eurech tak mi presta místo € hází do pdf €. Jak ji mám donutit aby tam psala opravdu znak? Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0tti Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Hm, divné, přikládám ti tedy ještě moje soubory z Tools a postup zkus znova.Mám tam úpravy pro SEO s .htaccess, njn, nejsem svině, tak si to alespoň užijte, ať nemusíte študovat milion topiců. nefunguje Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Tušim problém mezi klávesnicí a židlí. Dneska jsem instaloval Prestu 1.2.5 včetně češtiny, českých znaků ve zdroji i pdf (viz. soubory co jsem postoval) a všechno šlape. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0tti Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Tušim problém mezi klávesnicí a židlí. Dneska jsem instaloval Prestu 1.2.5 včetně češtiny, českých znaků ve zdroji i pdf (viz. soubory co jsem postoval) a všechno šlape. Na muj server nema fpdf.php biblioteki :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 To ale není ani můj problém, ani Prestashopu. Všichni chcete všechno zadarmo, tak se starejte.Doporučuji ti www.googleforidiots.com nebo si prostě zaplatit za 700kč na rok hosting a nemusíš mě spamovat, že ti něco na serveru nefunguje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0tti Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Takže nemusíte ani pochopit, co chybu pak lze pochopit sestavy Prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Nejsem si jistý, jestli jsme oba naladěni na stejný dorozumívací jazyk, konkrétně češtinu. Jak jsem si všimnul screenu, zřejmě by pro tebe bylo lepší postovat dotazy v ruské části fora.Avšak, co se týče tvojí chyby. Jelikož si testuješ někde na localhostu, zřejmě nemáš úplně všechny pluginy aktualizované a to může zapříčinit chyby na které se odkazuješ. Můžeš mi tedy říci, jak ti máme pomoc ti opravit tvůj server na localhostu? Nebude lepší, když si prostě u nějaké společnosti zaplatíš "fungující" hosting s 24/7 podporou, pokud bys potřeboval něco extra pro eshop zapnout, nebo vypnout?Pokud máš tedy problém se svým serverem, googluj si zmíněné chyby, třeba najdeš odpověď. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Tak to je pro mě šok!!Myslel jsem - spíš jsem to bral jako prvotní krok, že Prestu mnozí z Vás, provozujete na placeném hostingu. Pokud to někdo ládujete na free hostingové servery, tak tyhle otázky v PM budu ignorovat!Je vidět, že to mnozí s PS nemyslíte vážně, a jen spamujete topics na diskuzi... :blank: :coolmad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Prikladám obrázok kde je problém.Po vyskúšaní pár návodov s tohto fora mi okrem nezobrazovania znaku í,prestalo fungovať aj správne zobrazovanie Kč.A to napriek tomu že som tam nahral zálohu.Mohol by niekto hodiť sem riešenie,prípadne hodiť sem aj svoje súbory pre správne zobrazovanie znakov vo faktúre? Vďaka Měl jsem stejný problém, přikládám upravené soubory, které pro mě fungují. Je to jiné řešení než od Jakcrabbita, nicméně tímto mu ještě 1x díky za ochotu pomoc.PDF.php Tools.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Jaké jsi provedl změny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Jaké jsi provedl změny? našel jsem to na webtrhu (vyhledávání ve fóru presty poslední dobou moc nefunguje, vyhazuje to spoustu nerelevantních výsledků :-( Místo konverze měny pomocí iconv v PDF.php je to v Tools.php:místoreturn str_replace('€', chr(128), $ret); toto return str_replace('€', chr(128), iconv('UTF-8','CP1250',$ret)); PDF.php beze změn, tedy v původní verzi.EditTeď koukám že takto je to už od Toebiashe (classes.rar), s tím rozdílem že on to znovu konvertuje i v PDF.php. Proto mi to asi nešlo, někdy se to holt překombinuje :-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Tak tady bude zakopanej pes, mě to zase nešlo s tím iconV. Takže to bude invididuální v nastavení serveru.Btw: Hostuji na www.isol.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Tak já jsem na www.profitux.cz a tam je diskový prostor zcela bez omezení - ovšem, trochu dražší cena hostingu! Ale je to vyváženo konektivitou, HOT servisem v případě potřeby, záloha dat, ochota ... atd. ;-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
webplus Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 jsem na http://www.webhosting-c4.cz/ V zakladni cene 64MB memory limit.Zatim spokojenost, hlavne co se tyce rychlosti. S 600 produktama a hafo atributu to leti jak vitr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgex1 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Zdravím tak jsem se pustil do úpravy objednávky ... a začalo mi to dělat chybu u měny z Kč na K.Po delším bádání jsem na to přišel ... odstranit toto z PDF.php self::$currency->sign = Tools::iconv('utf-8', self::encoding(), self::$currency->sign); /!\ Oprava po upozornění (viz. příspěvek níže) upravit kódování z utf-8 na cp1250 :-)tedy na self::$currency->sign = Tools::iconv('cp1250', self::encoding(), self::$currency->sign); Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Ono se to neodstraňuje, ale upravuje ta funkce iconV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noneofnone Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Tohle je funkcni i ve verzi 1.3.1.1 ? Nejak se mi to cely nechce rozbehnout. Podle navodu na foru. Bud bila stranka. Nebo stale spatne znaky v PDF fature. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts