Apuka73 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Sziasztok! Egy működő 1.5.6-os shopot kell 1.6-ra átrakni. A konvertálás lefut rendesen, adatok rendben, a kinézet természetesen 'káosz', de megoldaható. A kérdésem az, hogy mivel a kinézet beállítása, illetve a teljes teszt lefutattása hosszabb idő, és a régi shop ezalatt üzemel... szóval hogyan lehetne a beállított 1.6-os shop-ba 'egyszercsak' újra berakni az 1.5.6 pillanatnyi adatait, és akkor élesben lecserélni a shopot? Köszönöm az 5leteket! Üdv, András Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Többször kellett elolvassam, de azt hiszem értem. Én a következőképp tenném: Klónshop (amit csináltál Te is). Lepróbálom, jó a frissítés? Ha igen, akkor ezzel a részével már nem foglalkozom. Megcsinálom theme-t olyanra amilyenre kell, kis csinosítgatás, hibajavítás. Megvárom a hétvégét, lekapcsolom a shopot. Teljes BACKUP mindenről. Ezek után lefrissítem az éles rendszert 1.6-ra, a klónból áthozom a témát amit már beállítottam és próba. Ha semmilyen előre nem látott hiba nem üti fel a fejét, akkor pár óra kiesés lesz csupán. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apuka73 Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Az a baj, hogy rengeteg modul kerül deaktiválásra, illetve új felrakásra. Úgy érzem hogy : 1, klónozás 2, frissítés 1.6-ra 3, 'készre' beállítás 4, még egyszer klónozás az 'adott pillanatban', és ekkor shop lekapcsolás 5, második klón frissítése 1.6-ra ..és innen azaz a második klónból az felhasználók, termékek, rendelések meg még ami kellhet táblák átrakása az első klónba. Ez mennyire tűnik 'gázosnak' ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Szerintem simán jó ez így, amennyiben nem riadsz vissza az SQL-től Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Hello! Miért nem változik egy bizonyos fájl tartalma, ha kicserélem ftp-n? Értem ez alatt: átírtam a rendelés értesítés tartalmát (amit a rendszer küld ha vásárolnak a boltban) és a régit fájlal dolgozik. Mindent töröltem már, cache nincs bekapcsolva.....már újratelepítettem az adott modult is....lassan idegbajt kapok már ettől az új verziótól (v1.6) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Force compilation? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Közben megtaláltam a bibit....köszönöm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Sziasztok! Melyik táblában vannak a jelszavak? Ha importálom a customer táblákat, benne vannak a belépéshez a jelszavak is? Vagy máshol vannak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Igen. Abban a táblában a jelszavak is benne vannak ...persze kódolva. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 31, 2014 Share Posted July 31, 2014 Igen, MD5-el és azt hiszem egyéni cookie azonosítóval kódol. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Sziasztok! Folyamatban van a bolt csere 1.6-ra, és a fő oldali képek méretét lehet csökkenteni? és ha igen merre felé keresgéljek? Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 hmmm? főoldali képek? bannerre gondolsz vagy termékképekre a kiemelt termékeknél? default téma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Alap téma, termék képekre gondolok amik 250x250 méretüek elég ha a kép méretet a boltban kisebbre állítom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 az a home_default lesz. admin felületen a képeknél a home_default értékét állítsd át a kívánt méretre, majd generáld le őket újból lentebb. A kódban látom megadva a width="250" height="250" méretet, ha esetleg újragenerálás után nem változna, akkor tpl-ben is át kell írni. Bár szerintem követni fogja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Köszi! Nemsokára közzé teszem az új bótot. legalábbis remélem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts