lyachin Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Zdravím vás, potřebuji změnit počet čísel faktury, protože po zadání prefixu to je děsně dlouhé. Teď tam mám prefix a pořád tam zůstává automaticky 6 číselných míst a já bych potřeboval 3. Nemá někdo nějakou radu? Děkuji všem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ČeskáPresta.cz Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Dobrý den, budete muset změnit nastavení v Objednávky, Faktury a zde přímo změníte číslování faktur z např. 00000015 na 000015. Číslo, které nastavíte bude přiděleno následující faktuře. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 (edited) Dobrý den, to na to bohužel nemá žádný vliv. pokud nastavím např. 15, 015, 0015, 00015 - je to úplně jedno. Ve výsledku má faktura číslo 000015 - tedy 6-ti místné číslo a já bych to potřeboval upravit na 3. Jde s tím něco udělat? Děkuji Ještě doplním, že jde o prestashop 1.5 Edited June 12, 2014 by lyachin (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ČeskáPresta.cz Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Vytvářel jste novou objednávku? Používáte výchozí tvorbu PDF šablon, nebo máte nějaký custom modul? Můžete mi případně zaslat přístup do adminu, pokud budu mít dnes čas, podívám se na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Ano, vytvářel jsem novou objednávku po změně nastavení, ale výsledek byl stejný. JInak používám modul Česká faktura.Posílám přístup do adminu v rámci PM. Velice děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ČeskáPresta.cz Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Ano, vytvářel jsem novou objednávku po změně nastavení, ale výsledek byl stejný. JInak používám modul Česká faktura.Posílám přístup do adminu v rámci PM. Velice děkuji Pokud používáte vlastní modul, tak tam asi bohužel nepomůžu, protože s modulem mám zkušenosti rozhodně menší než Vy... Doporučuji se obrátit v tomto případě na autora modulu, bude to tak pro Vás nejrychlejší.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Obávám se, že o modul ani tak nejde, protože jsem ho odinstaloval a problém je stále stejný Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Modul pro fakturu jsem vrátil zpět, neboť tento nemá sám o sobě nastavení pro číslování faktur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Česká Faktura Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Jsem si celkem jistý, že problém způsobuje to, že máte v databázi duplicitní záznam PS_INVOICE_START_NUMBER v tabulce ps_configuration Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Asi jsem lama, duplicitní v tomto případě znamená 2x ten stejný? Našel jsem pouze jeden záznam PS_INVOICE_START_NUMBER. Mohu poprosit o bližší vysvětlení? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Tak doplním, záznam jsem našel a odstranil. Výsledek je stejný, prostě nemohu nastavit, ayb faktura měla kratší číslo. Vždy je to prefix + 6 čísel Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Tak ještě doplním, že pokud odstraním z databáze PS_INVOICE_START_NUMBER, výsledek je, že s další objednávkou je to tam zpět opět duplicitně. Platí to i pro případ, kdy odstraním obě položky PS_INVOICE_START_NUMBER. Neví někdo, co s tím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Česká Faktura Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 V soubrou classes/pdf/HTMLTemplateInvoice.php zmente cislici 6 na pozadovany pocet cisel $this->title = HTMLTemplateInvoice::l('Invoice ').' #'.Configuration::get('PS_INVOICE_PREFIX', $id_lang, null, (int)$this->order->id_shop).sprintf('%06d', $order_invoice->number); ujistete se ze tento soubor neni jiz prepsan v override/classes/pdf/HTMLTemplateInvoice.php pokud ano provedte zmeny tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Děkuji za odpověď, všem jsem našel, změnil, vyčistil databázi, ale problém je i po změněném zápisu stále stejný. Vygenerovaná faktura má 6 čísel + prefix. Tak vážně nevím Link to comment Share on other sites More sharing options...
Česká Faktura Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 (edited) bud mate soubor TemplateInvoice.php prepsany v override/classes/pdf/HTMLTemplateInvoice.php nebo se cislo faktury vytvari primo v sablone invoice.tpl Edited June 13, 2014 by Česká Faktura (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyachin Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Přepsal jsem to i v override/classes/pdf/HTMLTemplateInvoice.php. Nicméně jak to ovlivnit pomocí invoice.tpl, to vážně netuším Link to comment Share on other sites More sharing options...
Česká Faktura Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Od koho mate modul Ceske Faktury ? asi by bylo nejlepsi primo kontaktovat autora modulu pripadne pokud budu mit pristup mohu vam zmenu udelat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts