tomputer Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Witam Mam pewien problem Buduje sklep dla którego domyśla walutą jest euro Dodatkową walutą jest pln Ceny bazowe są w euro sklep jest niewielki na tą chwilę 20 produktów w przyszłości trochę więcej Dla każdego produkty podaje ceną bazową w euro oraz dodaje warunek dla kraju polska i waluty złoty w którym wpisuje cenę w złotówkach To dlatego że chcemy mieć okrągłe ceny a te przeliczone wg kursu walut wychodzą różnie. Problem polega na tym że jak chcę ustawić regułę cenową dla katalogu np -5% i określam że ma ona zastosowanie dla wszystkich krajów i walut. To na stronie pojawia się tylko rabat dla euro. Po zmianie na złotówki rabat się nie pojawia. Czy ktoś z Was borykał się z podobnym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomputer Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Z tego co zaobserwowałem to raczej nie ma rozwiązania na ten problem. Chodzi chyba o priorytety reguł cenowych W moim przypadku kiedy tworzę pierwszą regułę w karcie produktu w zakładce ceny w której określam stałą cenę w pln to w tym momencie nie zadziała żadna inna reguła cenowa np przecena dla katalogu dla tej waluty. Dla euro przeceny działają ponieważ nie są dodane inne reguły cenowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dotad Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Witam Mam problem z regułami cenowymi katalogu, mimo ze wydaje mi się że mam poprawne ustawienia, to przy produktach, gdzie są różne kombinacje atrybutów tylko cena pierwszej kombinacji jest obniżona i naliczona poprawnie, wszystkie kolejne kombinacje mają cenę podstawową x 2 i od niej dopiero odejmowany jest % rabatu. Tak samo wygląda sytuacja jeśli ustalę ceny specyficzne w konkretnym produkcie z kombinacjami wzorów/kolorów do wyboru. Jeśli produkt nie ma kombinacji reguły/ceny specyficzne działają poprawnie. Może ktoś się spotkał z tym problemem i wie jak to poprawić? Sklep mam na Presta 1.6.1.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odeg Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Też szukam na to odpowiedzi Link do tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts