xenaxx Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Witam, mam pytanie dotyczące szablonu. Zamierzam kupić szablon który zmieni wygląd moje strony na bardziej nowoczesny. Podobają mi się szablony na stronie: http://themeforest.net/category/ecommerce/prestashop/fashion Tylko nie wiem jak to wygląda z tłumaczeniem na język polski? Na co trzeba zwracać przy zakupie szablonu? Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 1) czy szablon będzie kompatybilny z Twoją wersją prestashop 2) tłumaczenia - na kompletne polskie tlumaczenia bym nie liczył, to co nieprzetłumaczone będzie trzeba przetłumaczyć sobie samemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Mam rozumieć, że tłumaczenie trzeba będzie zrobić w plikach szablonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Tłumaczenie wykonujesz w panelu admina. Chyba ze skórka jest nie poporawnie napisana to bedzie trzeba poprawic i wtedy możesz przy poprawianiu tłumaczyc lub poprawić i z panelu wydaje mi sie wygodniejsze ale tego raczej sie przestrzega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 nie, w back office tj. lokalizacja > tłumaczenia a ) tłumaczenia zainstalowanych modułów b ) tłumaczenia front office Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Dziękuję za podpowiedzi. Jeżeli kupie np. ten szablon http://www.leotheme.com/demo/prestashop14x/?template=leo_fashion_store to tłumaczenia można zrobić lokalizacja > tłumaczenia ale w którym miejscu? - Ręczne importowanie pakietu językowego - Export języka - Kopia Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 w żadnym z powyższych, lokalizacja > tłumaczenia i wybiearsz z list rozwijanych to co chcesz tłumaczyć lokalizacja > tłumaczenia a ) tłumaczenia zainstalowanych modułów b ) tłumaczenia front office Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Z rozwijanego menu Modyfikuj tłumaczenia jest taka opcja: - Tłumaczenie stron sklepu - Tłumaczenie zainstalowanych modułów - Tłumaczenie panelu administracyjnego itp. Proszę mi wskazać która opcja jest prawidłowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 nie, w back office tj. lokalizacja > tłumaczenia a ) tłumaczenia zainstalowanych modułów b ) tłumaczenia front office Admin a back office to to samo dla wielu ale sorki poprawie sie Strony sklepu i modułów Reszta powinna zostać taka sama Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts