derczy Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Witam, mam problem odnośnie nowych modułów. Używam Presteshop w wersji 1.5.6.1 po wgraniu modułu recznie po przez FTP nie widzę go w zakładce modułu, także więc nie mogę go zainstalować. Nie wiem dlaczego ale nie działa także opcja wgrania modułu po przez preste "Dodaj nowy moduł", może ktoś pomóc w tym problemie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 być może plik zip który zawiera moduł jest źle spakowany czy pierwszą rzeczą jaką widzisz w pliku zip jest katalog z modułem, czy coś innego, np. zawartość tego katalogu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
derczy Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 Katalog z modułem, problem rozwiązany i tkwił on w tym, że po prostu w wyszukiwarce nie dało się go wyszukać ( Ona też nie działa ) a nie wiem dlaczego moduł zmienił nazwę na polską, zawsze po wprowadzeniu, jego nazwa była po angielsku. To nie jest mój sklep lecz znajomego i tak w ogóle nie wiem jak on działa. Sklep jest zainstalowany domyślnie w "/public_html", natomiast w nim jest zainstalowany jeszcze jeden w katalogu "/Sklep" i pobiera on dane niby właśnie z tego katalogu. Co najlepsze wszystkie ich pliki są takie same ( Nawet ID PA ) więc to jest jego kopia, ale np. Przy wrzucaniu zdjęć do slidera one pojawiały się w obu dwóch katalogach tego modułu - I w tym sklepie i w tym. Zresztą, nawet z zdjęciami w sliderze, ten sklep miał problem ponieważ gdy je uplodowałem to za każdym razem nie wchodziły a zamiast ich pokazywał się domyślny obraz - Znak zapytania na szarym tle, więc musiałem zresetować go i zmienić nazwę swoich plików na nazwę z tych domyślnych a następnie je nałożyć, także przez ftp. Ten sklep to porażka, chyba jedynie reinstalacja może mu pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts