Arekk Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Witam, Sprawa wygląda następująco, Gdy przechodzę na zakładkę orders ( zamówienia ) i dalej na orders wyświetla mi się lista klientów wygląda wszystko niby ok ale na jednej z pozycji widnieje kwota "zł 34.46" i zamawiający jest z Anglii, Natomiast gdy wybiorę to zamówienie na górze wyświetla mi się "Total 34.46 Euro" gdzieś jest zawirowanie / zamieszanie z wyświetlaniem walut. Sklep stoi na prestashop 1.6.0.5 W sklepie zainstalowane są 2 języki PL i EN oraz dwie waluty PLN i EURO. Czy ma ktoś pomysł jak poprawić to wyświetlanie tak aby pojawiało się w spisie zamówień Euro oraz PLN? wprowadza to odrobinę w błąd. W załączniku zaznaczyłem problematyczne miejsce. Serdecznie pozdrawiam Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 a jaka jest rzeczywista waluta tego zamówienia? € czy zł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 NIe do końca pamietam teraz bo akurat wycofałem waluty z sklepu ale kiedyś mialem taki przypadek to okazało sie ze nie było ustawionych przeliczników waluty.Ale jak co to poprawcie mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 (edited) przelicznik waluty jest na 1000% - w załączniku potwierdzenie tego Vekia a co to znaczy rzeczywista waluta zamówienia? Nie rozumiem tego, ogólnie sklep jest PLN ale wydaje mi się, że chodzi tu jedynie o pobranie z bazy danych odpowiedniego znacznika waluty ( oczywiście mogę się mylić ) dla czego tak twierdzę: ponieważ po przejściu na szczegółową kartę zamówienia płatność się zgadza w euro po przeliczeniu walut. Nie było by problemu gdyby na spisie zamówień to zamówienie było by przeliczone na PLN a w szczegółowym zamówieniu na EU a tak to obsługa może się pomylic. Pozdrawiam Edited June 2, 2014 by Arekk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 pytałem o to w jakiej walucie zostało złożone zamówienie, czy w eur czy w pln Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 klient z UK to zakładam że euro, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziolo22 Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 dla klientów z UK musiałbyś wrzucić funty (GBP) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 dla klientów z UK musiałbyś wrzucić funty (GBP) wcale nie muszę, Dla rejonu Polska jest PLN dla reszty świata jest Euro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziolo22 Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 nie miałem na myśli tego, że koniecznie musisz to zrobić ale lepiej i wygodniej dla takich klientów byłoby płacić w funtach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 nie miałem na myśli tego, że koniecznie musisz to zrobić ale lepiej i wygodniej dla takich klientów byłoby płacić w funtach Rozumiem, ale wtedy powinny być wg mnie wszystkie waluty, a tak to nikogo nie faworyzujemy itd. Tylko ten problem z walutą trzeba rozwiązać Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts