konrad1cs Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Witam.Skorzystałem z ostatniego poradnika: dodawanie zakładek do produktu, wszystko było pięknie i ładnie do czasu jak zauważyłem że nie moge przyblizyc zdjęcia produktu, wszedłem na strone główną a tam ani menu, ani slider nie działa.Zaktualizowałem wszystkie pliki z js, ale to nie przyniosło skutku; przywrocilem pliki z przed moich zmian (header, product.tpl) ale nic nie ruszyło.Jakis pomysl?Tutaj link do sklepu: LINK Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 a jaki to poradnik? co zostało zmienione? i gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 (edited) http://mypresta.eu/en/art/prestashop-16/product-tabs.htmlOprócz tego w pliku themes/default-bootstrap/modules/productcomments/tab.tpl dodałem drugie <li>, oraz w product.tpl diva od tego li (taka stała karta dla każdego produktu)Oprócz tego dodałem do modułu atribute wizard thickbox aby powiekszał mi tekstury (pomijam juz ze w header.tpl dodałem dwa skrypty aby wysuwały mi się Kontakt i Palety - dwa dodatkowe divy)Jak przestało działać to zamieniłem wszystkie pliki z oryginalnej instalki presty z /js i /themes/default-bootstrap/js Edited May 31, 2014 by konrad1cs (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 wspomniana modyfikacja zakładek nie ma żadnego wpływu na skrypty js w sklepie sprawdziłem sklep, i niestety, chyba przeinstalowane zostało wszystko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 (pomijam juz ze w header.tpl dodałem dwa skrypty aby wysuwały mi się Kontakt i Palety - dwa dodatkowe divy) a szkoda, bo to właśnie tutaj mógł być problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 Nie wiem co mnie podkusiło, ale spakowałem to do jednego folderu i faktycznie przeinstalowałem sklep. Po odczytaniu Twojego postu przywróciłem pliki do katalogu podpiętego pod domenę i odziwo działa (wszystkie te same pliki oprócz header.tpl) z tym, że wcześniej jak zorientowałem się ze coś nie gra przywróciłem oryginalny plik, ale nie zadziałało. Czasami nie rozumiem dlaczego zmiany nie pokazują mi się od razu, nawet po wyczyszczeniu pamieci...Dziękuję Ci za tą podpowiedz.W którymś twoim poście w innym temacie poleciłeś żeby osadzać skrypty w {literal} {/literal} i tak też zrobiłem, wiec co mogło być przyczyną? poza tym jest jakiś lepszy sposób niż zastosowałem, aby zrobić taki wysuwany div ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts