jacek_mal Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 Witam, CZY JEST jakis Moduł ktory umożliwia wprowadzenie zmian w formularzu Przy zakupie produktu? Chodzi o, aby Zeby byla MOŻLIWOŚĆ wprowadzenia dokładnych Danych osoby kupującej i osobny na Dane osoby ktora Ma dostać przesyłkę. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 wszystko zależy co rozumiesz przez "dokładne" dane, bo póki co formularz umożliwia wprowadzenie dość rozubdowanych danych klienta. Już teraz możesz zdefiniować komu wysłać paczkę i na kogo wystawić rachunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_mal Posted May 29, 2014 Author Share Posted May 29, 2014 Prestę rozkminiam dopiero drugi dzień, nie mogę z poziomu panelu zmienić ustawień w formularzu...chodzi mi o to żeby był jeden formularz z danymi kupującego takie jak imię, adres, telefon a pod nim drugi formularz z takimi samymi danymi do wysyłki, ponieważ w moim przypadku dane kupującego i dane adresata zazwyczaj są inne. Można to zmienić z poziomu panelu administracyjnego czy trzeba szperać głębiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_mal Posted May 31, 2014 Author Share Posted May 31, 2014 rozwiązałem to w inny sposób... pozmnieniałem trochę w tłumaczeniu słówek, tylko że pojawił się problem. Pole z nazwiskiem zmieniłem na nr telefonu, tylko że nie chce mi formularza puścić bo w polu trzeba wpisać litery a nie cyfry, da radę to jakoś obejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted May 31, 2014 Share Posted May 31, 2014 Nie rozumiem po co wykonujesz jakieś dziwaczne kombinacje? Przecież presta w STANDARDZIE ma coś takiego jak adresy wysyłkowe klienta. Klient może sobie zdefiniować sto tysięcy adresów wysyłkowych, a każdy taki adres może posiadać dwa numery telefonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_mal Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 W takim razie gdzie mam szukać, żeby do danych osoby zamawiającej prócz imienia, nazwiska, email i daty urodzenia dodać jeszcze adres i numer telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 lokalizacja > kraje kliknij i ikonę edycji kraju możesz zdefiniować tam format adresu, dołączając do formularza telefon, drugi telefon i inne Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_mal Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 no za cholerę nic się nie zmienia:) cały czas mam takie same dane przy zamówieniu formularza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Wygląda na to, że masz włączoną szybką rejestrację. Wejdź: Preferencje > Klienci Typ procesu rejestracji: Standardowe Numer telefonu: TAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_mal Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 zrobiłem Yabber tak jak piszesz, później zrobiłem jak pisał vekia i dalej nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts