tenrico Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Korzystam z Prestashop w wersji 1.6, ze standardowym modułem bloku kategorii (v.2.8), w szablonie default-bootstrap. Udało mi się wyświetlić kategorie w lewej kolumnie (co początkowo stanowiło problem). Jednak po wejściu do podkategorii/produktu w drzewie kategorii wyświetlane są tylko podkategorie z aktywnej kategorii (fragment drzewa). Co muszę zmodyfikować, aby było wyświetlane pełne drzewo - jak na stronie głównej? Chciałbym aby wyświetlało się pełne drzewo, a poukrywać co potrzebuje za pomocą JS). Siedzę już nad tym trochę, poszukiwania w sieci także nie przyniosły rezultatu. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 zmodyfikować trzeba plik php modułu (blockcategories.php) skorzystaj z tego w wersji 1.5, lub spróbuj zakomentować linię: $from_category = $this->context->cookie->last_visited_category; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 wystarczy zakomentować linię: $from_category = $this->context->cookie->last_visited_category; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenrico Posted May 28, 2014 Author Share Posted May 28, 2014 W katalogu: katalog sklepu / themes / nazwa szablonu / modules / blockcategories / Nie było pliku blockcategories.php (tylko tpl) Znalazłem go natomiast w katalogu: katalog sklepu / modules / blockcategories / I tam zakomentowałe tę linię i działa tak jak chciałem - dziękuje bardzo. Nasunęło mi się pytanie - czy edycja plików nie w katalogu szablonu, tylko w modułach bezpośrednio w katalogu sklepu jest poprawne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 plików php modułu nie można edytować w katalogu z szablonem (jedynie pliki .tpl) jeżeli chodzi o moduly, to jest to jedyne rozwiązanie. Czy poprawne? owszem, poprawne. ale trzeba mieć na uwadze fakt, że po aktualizacji modułu, zmiany zostaną utracone. rozwiązaniem może być zmiana nazwy modułu z blockcategories np. na blockcategories2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenrico Posted May 28, 2014 Author Share Posted May 28, 2014 Wszystko jasne Jeszcze raz dzieki za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts