digites Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Mam następujący problem - dotychczas działałem na domenie roboczej - nazwasklepu.o12.pl/ps/ - dokładnie pod takim adresem znajdowała się presta. Wczoraj podpiąłem główną domenę, wpisując nazwasklepu.pl wszystko jest ok, jednak moduł Google Sitemap generuje następujący adres do pliku sitemap.xml oraz stron - nazwasklepu.pl/ps/ - jak to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 sklep działa normalnie pod nową domeną? w trakcie przeglądania sklepu są jakieś przekierowania na starą domenę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
digites Posted May 26, 2014 Author Share Posted May 26, 2014 (edited) Sklep działa bez zarzutu pod nową domeną, nie występują żadne przekierowania na starą. Zauważyłem, że problem występuje również w module Google Base EDIT: Zauważyłem, że wchodząc w zaawansowane -> informacje o konfiguracji w tabeli informacje o sklepie wyświetla starą domenę. A na pulpicie wyświetla komunikat: "Jesteś obecnie połączony z następującą nazwą domeny www.nazwasklepu.o12.plTo inna wartość od nazwy domeny głównego sklepu ustawionej w karcie "SEO i URL". Jeżeli to Twoja domena, proszę zmień ją teraz." Edited May 26, 2014 by digites (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
digites Posted May 26, 2014 Author Share Posted May 26, 2014 PROBLEM ROZWIĄZANY :-) Okazało się, że przyczyną było logowanie się do backoffice ze starej domeny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts