capitanweed Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Witam. Chciałbym ustawić moduł "Blok kategorie" na górze strony po lewej stronie - niestety jeżeli zmieniam pozycję nic się nie dzieje - a na niektórych to już w ogóle nie chce się przypisać. Co robię źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 jak zmieniasz pozycję? jaka wersja prestashop? jaki szablon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 26, 2014 Author Share Posted May 26, 2014 zmieniam w moduły -> pozycje po czym przemieszczani modułu - chciałem aby był w displayHome - lecz jednak nie chce się tam zamieścić. Ale mam go ustawionego w LeftColumn na pierwszej pozycji - to i tak nie chce mi go wyświetlać. Wersja 1.6 - szablon default-bootstrap Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 blok kategorii nie jest przystosowany do działania w tym hooku. dodatkowo, standardowy blok kategorii wyświetla się jedynie tam, gdzie są do wyświetlenia subkategorie (tj. na stronach kategorii). Na stronach kategorii się wyświetla poprawnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 tak - gdy wchodzę na podkategorie to pokazuje się pasek - lecz jednak nie powinno tak być. Dało by radę się zrobić aby także był na głównej stronie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 da się ale tylko za pośrednictwem modyfikacji pliku .php tego modułu. najłatwiej będzie skopiować kod z modułu dla wersji 1.5 (tam moduł działa w ten sposób o którym mówisz) innym rozwiązaniem problemu są płatne moduły, np. blok kategorii. jeżeli chcesz samodzielnie zmodyfikować moduł to: https://www.dropbox.com/s/mrggnn73vqugpuw/blockcategories.php - zawartość skopiuj do swojego blockcategories.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 Podmieniłem dany moduł - lecz nic się nie stało. Mam go przypisanego do lewej kolumny, na pierwszej pozycji. Dodatkowo mam uruchomiony moduł - homecategories for 1.5 presta - możliwe że kłócą się ze sobą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 UP Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 UP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts