szkut Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Witam, Mam problem z wyśrodkowaniem guzików na top block menu. Aktualnie jest to ustawione na: .sf-menu li { float: left; position: relative; left: 30%; a wyszukiwarka: li.sf-search { background: inherit; float: right; line-height: 25px; margin-right: 45%; Próbowałem wcześniej za pomocą margin: 0 auto; ale nie działa. Dodatkowo modul jest tak zrobiony aby był na 100% strony. Najeźdzając na guzik wyskakuję lista z tłem, które jest teraz przesunięte. Nie wiem gdzie mam wpisać styl aby to skorygować. Chyba, że znacie inny lepszy sposób aby wyśrodkować te przyciski. Będę bardzo wdzięczny za każdą sugestie. Presta 1.5 kuguar.pl superfish-modified.cssFetching info... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 to przez te 30% dla li dodaj gdzieś .sf-menu li li {left:0px;} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkut Posted May 26, 2014 Author Share Posted May 26, 2014 (edited) bardzo dziękuje gra. Nie mogę również zlokalizować, które wpisy są odpowiedzialne za tło listy, która się pojawia po najechaniu na guzik. Po powiększeniu czcionki nie mieści mi się jeden z tytułów listy. Chcialbym powiększyć ten obszar oraz sprawdzić, jak wygląda gradient w tym miejscu. .sf-menu li li { position:relative; top:6px; width:250px; na samym dole pliku .css znajdziemy wpis o szerokości Edited May 27, 2014 by szkut (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkut Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 Walczę teraz aby uzyskać efekt - guziki w kolorze teal, a listy w białym do .sf-menu ul dopisałem styl color: #008080; a do /sf-menu li color:#ffffff; i nie działa, żaden z tych kolorów Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 pierwsze "menu" tj. te główne elementy to .sf-menu li a { } drugie i wszystkie kolejne to .sf-menu li a li a { } Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkut Posted May 28, 2014 Author Share Posted May 28, 2014 dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamin5 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Podłącze sie gdzie zmienic kolor przycisków menu nieaktywnych, presta 1.6...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Quote kolor przycisków menu nieaktywnych, presta 1.6...? co masz na myśli? niekatywne? tzn jakie? nie kliknięte (otworzone) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamin5 Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 Przyciski nie klikniete ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 /modules/themeconfigurator/css/ theme2.css lub theme3.css itd. zależnie jaki masz wybrany schemat kolorów. #header .sf-menu > li { border-right: 1px solid #d6d4d4; } Dodaj: background: #XXXXXX; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamin5 Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Cos mi nie gra mam schemat 8, a podmiana w css nic nie daje, oczysłiem cache i przeglądarkę... Usunałem tez listę zyczeń, ale zostaje szare pole i nie wiem gdzie to usunąc, screen w załaczniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Witam.Mam problem z wyśrodkowaniem przycisków block top menu na prestashop 1.6 .Czy mógłbm mi któś doradzić? Męczę się z tym ze dwa dni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 gdzieś w stylach (najlepiej global.css) wklej kod: ul.sf-menu {text-align:center;} ul.sf-menu li { float:none; display:inline-block; } ul.sf-menu li ul { float:left; text-align:left; display:inline-block; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Dziękuję. Działa. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts