DreamGraphics Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 (edited) Witam serdecznie, mam pytanie do Was drodzy użytkownicy. Chciałbym wiedzieć, czy da się w jakiś sposób wprowadzać zmiany w sklepie przy wrzucaniu produktów, zmiany ich atrybutów (cena, ilości), np za pomocą ściągnięcia pliku (np excela) i zmiany w nim danych ,a następnie wrzucenie go na sklep co automatycznie pozmienia atrybuty w produktach, żeby nie było trzeba wchodzić w każdy z osobna i w nim dokonywać zmian? Pozdrawiam Edited May 24, 2014 by DreamGraphics (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreamGraphics Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 Witam serdecznie, mam pytanie do Was drodzy użytkownicy. Chciałbym wiedzieć, czy da się w jakiś sposób wprowadzać zmiany w sklepie przy wrzucaniu produktów, zmiany ich atrybutów (cena, ilości), np za pomocą ściągnięcia pliku (np excela) i zmiany w nim danych ,a następnie wrzucenie go na sklep co automatycznie pozmienia atrybuty w produktach, żeby nie było trzeba wchodzić w każdy z osobna i w nim dokonywać zmian? Pozdrawiam Up Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Modyfikacja jest możliwa kwestia tylko rozpatrzenia najlepszego rozwiązania dla Ciebie.Chyba najlepszym ale najbardziej pracochłonnym byłoby zrobienie tego przez webapi.Lub przetwarzanie jakiegoś pliku textowego w php i aktualizacja bazy. Ja akurat na jednym sklepie przetwarzam główne atrybuty za pomocą txt i na bazie głównego przeliczam pozostałe w zapytaniu sql Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreamGraphics Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 Ale to znaczy jak to zrobic, ja na php sie prawie wgl nie znam, a sql nie znam :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Ja podałem roziazania bez znajmości sredniej php nie ruszysz ani 1 ani 2 tematu. A w przypadku 2 bez znajomosci mysql tez nic nie zrobisz. WebApi jest opisane wstepnie w doc presty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts