Elraen Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 merhabalar, import ile güncel 1.6 türkçe paketini siteme yükledim. ancak ş,ö,ı,ğ gibi fontların boyutları farklı gözüküyor. bu sorunu nasıl çözebilirim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elraen Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 yardımcı olabilecek yok mu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmsmarket Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Görüntüleyicinizin karakter kodlaması nı değiştirin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elraen Posted May 29, 2014 Author Share Posted May 29, 2014 Görüntüleyicinizin karakter kodlaması nı değiştirin. bu sorunu yalnızca bende düzeltmeyecek mi ? fontlarla ilgili bir ayarlama yapmam gerekmiyor mu acaba ? teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalender-jack Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Merhabalar, Gördüğüm kadarıyla Prestashop yeni sürümünde yazı stili olarak Rokkitt adında bir font kullanıyor. Problemi bu font çıkarıyor. Ben yaptığım düzenlemelerde Türkçe karakter aldığım kısımlarda .css dosyasından bu fontu çıkartıp genel bir font olan Arial fontunu kullanıyorum. Kolaylıklar.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 (edited) font linkinin sonuna " &subset=latin,latin-ext " ekleyin düzelecektir... Örnek css?family=Open+Sans:300,600 css?family=Open+Sans:300,600&subset=latin,latin-ext Değiştirin... Edited June 13, 2014 by Şahin YILDIZ (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elraen Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 font linkinin sonuna " &subset=latin,latin-ext " ekleyin düzelecektir... Örnek css?family=Open+Sans:300,600 css?family=Open+Sans:300,600&subset=latin,latin-ext Değiştirin... font linki nerede acaba yani bu düzenlemeyi yapacağım yer nerede ? birde buı düzenleme fontun bozulmasına neden olmaz değil mi çünkü ciddi anlamda tasarımıı taşıyan font olduğunu düşünüyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elraen Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 font linkinin sonuna " &subset=latin,latin-ext " ekleyin düzelecektir... Örnek css?family=Open+Sans:300,600 css?family=Open+Sans:300,600&subset=latin,latin-ext Değiştirin... Headerstan dediğini şekilde değişiklik yaptım. Düzeldi. Çok teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Headerstan dediğini şekilde değişiklik yaptım. Düzeldi. Çok teşekkür ederim. Her font Türkçe karakter desteği vermiyor olabilir...fakat %80-90 Latin alfabesine destek veriyor...Türkçe karakter sorunu yaşayan herkes yukarıdaki uygulamayı "&subset=latin,latin-ext" ekleyerek sorunu çözebilir.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
constantina Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Merhaba, Şahin Bey'e yanıtı için teşekkürler. Ben de kendisinin aktardığı bilgiyi kendim gibi başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için anlatmak istedim: dizin/themes/kullandığınız tema klasörü içerisindeki header.tpl dosyasında bulunan family=Open+Sans:300,600" type="text/css" media="all" kodu şu şekilde family=Open+Sans:300,600&subset=latin,latin-ext" type="text/css" media="all" değiştirilince sorun ortadan kalkıyor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elraen Posted July 14, 2014 Author Share Posted July 14, 2014 Her font Türkçe karakter desteği vermiyor olabilir...fakat %80-90 Latin alfabesine destek veriyor...Türkçe karakter sorunu yaşayan herkes yukarıdaki uygulamayı "&subset=latin,latin-ext" ekleyerek sorunu çözebilir.. Bende Ş'lerde ve Ğ'lerde hala sorun var bu işlemi yapmama rağmen. Ne önerirsiniz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts