capitanweed Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Witam. Piszę z prośbą o pomoc w sprawie zmiany koloru tła oraz block top menu. Jeżeli chodzi o block top menu chciałbym zmienić kolor na jaki się wyświetla po najechaniu na kategorie. Zauważyłem, że z strony administratora po wejściu na "Mój sklep" (znajduje się w górnym prawym rogu w pasku) można zmienić kolory tła, oraz BlockTopMenu (i innych) z gotowych szablonów. Może prostszym sposobem było by dodać swój szablon? Z góry dziękuje za pomoc. Z poważaniem: Kacper Sz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 jaka wersja prestashop? szablon standardowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 @vekia wersja Presty 1.6 - szablon standardowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 UP Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 dzięki za informacje, jeszcze uściślijmy, chcesz zmienic tło zaznaczone 1 czy 2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 chodzi o 1 - ten kolor jest używany też do innych rzeczy - jak pewnie wiesz Kolor tła tak samo by się przydał (chodzi o tło - tło ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 zmiana tła - tła http://cart-help.com/topic/63-background-change-in-prestashop-16/ co do zmiany tła buttonów w menu nie do końca jest tak, że ten kolor jest do innych rzeczy jest tak tylko w przypadku gdy korzystasz z szablonów. jeżeli z nich nie korzystasz, kolor tła jest 'przechowywany' w: .sf-menu > li.sfHover > a, .sf-menu > li > a:hover, .sf-menu > li.sfHoverForce > a { background: #333333; border-bottom-color: #666666; color: white; } plik: themes/default-bootstrap/css/modules/blocktopmenu/css/superfish-modified.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 Jest problem - gdy wchodzę w folder "blocktopmenu" nie znajduje się w nim folder css - tylko plik tpl. Za to znalazłem go w deglou bootster- > css -> modules> blocktopmenu -> css Lecz jednak po zmianie nic się nie dzieje może trzeba poczekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 zwróć uwagę na ścieżkę którą podałem i jeżeli korzystasz ze szablonów z live edytora, zmian musisz dokonywać w plikasz szalonu z któergo korzystasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 Niestety nic nie zadziałało - jakiś inny pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 dlatego wspomniałem o tym, czy korzystasz z szablonów live editora jeżeli tak, zmiany musisz wprowadzać w pliku wybranego szablonu, w przeciwnym wypadku nie zadziałają. chyba, że do kodu dodasz !Important; .sf-menu > li.sfHover > a, .sf-menu > li > a:hover, .sf-menu > li.sfHoverForce > a { background: #333333!important; border-bottom-color: #666666!important; color: white!important; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts