Cunn Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Tak jak w temacie. Chciałem przenieść pasek wyszukiwania do nav, ale zrobił się za duży bałagan. Dlatego zdecydowałem się na usunięcie wyszukiwania. Dałem unhook. Pasek zniknął, ale wraz z nim Logo. Co zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 jaki szablon? jaka wersja prestashop (displayNav to chyba tylko w 1.6) czy jakieś inne modyfikacje były wprowadzane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Cunn Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 default. prestashop 1.6 Szablon był modyfikowany w css, ale logo zniknęło dopiero przy usunięciu paska wyszukiwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 sprawy takie jak ta wymagają zweryfikowania kodu, czy sklep jest online? jeżeli tak, mozesz podać url? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Cunn Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 Niestety mam go na xampie localhost. Co mogę w takim razie zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Cunn Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 No chance for help ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 sprawdź źródło strony (w chrome ctrl+U) czy kod umieszczający logo znajduje się w źródle strony? (wyszukaj frazy "logo") Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Cunn Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 nie, nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 ok, zatem dwie rzeczy: - zawartość header.tpl - plik znajduje sie w katalogu z szablonem - zawartość blocksearch.tpl - plik znajduje się najprawdopodobniej w katalogu z szablonem w podkatalogu moduły > blok wyszukiwania w którym z tych plików zdefiniowane jest logo ? (szukaj "logo") Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Cunn Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 W tych plikach brak logo: themes\default-bootstrap\header.tpl themes\default-bootstrap\modules\blocksearch\blocksearch.tpl ale znalazłem je tu: themes\default-bootstrap\modules\blocksearch\blocksearch-top.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Cunn Posted May 29, 2014 Author Share Posted May 29, 2014 sprawy takie jak ta wymagają zweryfikowania kodu, czy sklep jest online? jeżeli tak, mozesz podać url? Hej! Udało mi się przenieść sklep na serwer. Przywróciłem pasek wyszukwania, a wraz z nim logo. Niemniej chętnie bym się pozbył wyszukiwania i zostawił logo. O to link: www.store.gebel.pl/pl/12-on Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Cunn
Tak jak w temacie. Chciałem przenieść pasek wyszukiwania do nav, ale zrobił się za duży bałagan. Dlatego zdecydowałem się na usunięcie wyszukiwania. Dałem unhook. Pasek zniknął, ale wraz z nim Logo. Co zrobić ?
10 answers to this question
Recommended Posts