szkut Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 gdzie mogę zmienić style dla lewej kolumny? w pliku global.css nie jest to wyszczegulnione jak footer oraz header. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 blok kategorii ma swój ID categories_block_left tj. możesz korzystać z: #categories_block_left .title_block { border-radius:20px; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 A z której wersji presty korzystasz i czy jest to theme domyślny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szkut Posted May 21, 2014 Author Share Posted May 21, 2014 1.5.6.2 - tak domyślny Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 bo lewa kolumna nie ma styli zdefiniuj je #left_column { } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 (edited) Vekia, popraw mnie jeżeli się mylę. Jeżeli chodzi ogólnie o kolumny(nie samą lewą) to poszukaj sekcji: /* BLOCK .block ******************************************************************************** */ I tam masz .title_block itd. Edited May 21, 2014 by satania (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 title_block to tytułowa "belka" jaką mają modułu. lewa kolumna sama w sobie nie ma styli, bo po prostu bez modułów nie ma co tam ostylować jedyną rzeczą jakąlewa kolumna ma, to długość, ale ona jest zdefiniowana przez system "grid" jaki presta 1.5 stosuje (grid_prestashop.css i cssy dla .grid_2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Tak, tak, ale zależy co chce w niej zmieniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szkut Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 (edited) Reasumujać aby poprawić wygląd kolumny powinienem poprawić wygląd każdego modułu, który mam dodany do lewej kolumny? Posiadam tam kategorie, producentów oraz tagi. Ewentualnie mogę również to skorygować dodając styl #left_column do pliku global. Dla porządku pliku global powinienem to zrobić w jakimś konkretnym miejscu? czy wystarczy na dole pliku? Nie mam aktualnie przed sobą listy plików z serwera, ale przypuszczam, że style dla bloku kategorie będą w pliku category.css, a dla producentów, manufacturer.css, nie kojarzę pliku tag.css. Czy taki plik faktycznie istnieje, czy style dla tagów są w innym pliku? Mam nadzieję, że znajdę na to czas wieczorem. Dzięki za zawsze szybką odpowiedź. Edited May 22, 2014 by szkut (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć jeżeli chcesz zmienić tylko ten kolor dla wszystkich bloków to To musisz wyszukać: .block .title_block, .block h4 { i tam dokonywać zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Każdy blok ma swoje style w: /themes/twoj_temat/css/modules/ Np.: /themes/twoj_temat/css/modules/blocktags/blocktags.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szkut Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 Każdy blok ma swoje style w: /themes/twoj_temat/css/modules/ Np.: /themes/twoj_temat/css/modules/blocktags/blocktags.css coś nie tak, posiadam: publichttp/theme/mojtheme/css lub publichttp/theme/mojtheme/modules/nazwamodulu/i brak plikow css tylko tpl lub publichttp/modules/nazwamodulu( dla przykładu categories)/ i tam też nie ma pliku css Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Sorry, nie doczytałem na początku topiku, że dotyczy prestashop 1.5. Podałem informacje dla 1.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szkut Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 wszystkie podpowiedzi były trafne: bo lewa kolumna nie ma styli zdefiniuj je #left_column { } oraz Vekia, popraw mnie jeżeli się mylę. Jeżeli chodzi ogólnie o kolumny(nie samą lewą) to poszukaj sekcji: /* BLOCK .block ******************************************************************************** */ I tam masz .title_block itd. oraz Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć jeżeli chcesz zmienić tylko ten kolor dla wszystkich bloków to To musisz wyszukać: .block .title_block, .block h4 { i tam dokonywać zmian Teraz mam inny problem. Dodając styl Border-radius dla .title_block zmianiają się wszystkie nagłówki w lewej kolumnie, a mnie interesuje tylko pierwszy nagłówek. Przypuszczam, że muszę dodać nową klasę dla nagłówka kategorie, ale nie wiem gdzie tego dokonać. Chyba, że istnieje coś takiego jak "wyjątek" w css dla pozostałych nagłówków w kolumnie - brak mi wiedzy jeszcze nie doczytałem książki ^^. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
szkut
gdzie mogę zmienić style dla lewej kolumny? w pliku global.css nie jest to wyszczegulnione jak footer oraz header.
13 answers to this question
Recommended Posts