przemek0910 Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Witam, Po przeniesieniu Presta 1.6 na inny serwer nie działa wyszukiwanie produktów. Na starym serwerze ładnie bazę przeszukuje i wyświetla produkty na nowym wywala, że nie znaleziono produktów, choć takowe są. Wszystko zostało przeniesione 1:1 Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 być może spowodowane to jest jakimiś ograniczeniami serwera, np. dotyczącymi zapytań sql. wyszukiwanie w prestashop zbudowane jest w oparciu o zapytania sql - czasami dość mocno obciążają bazę, szczególnie gdy indeks produktów jest duży. masz dostep do logów serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemek0910 Posted May 20, 2014 Author Share Posted May 20, 2014 mam, ale nic tam nie ma . Przesiadkę robiłem dziś z 1and1 na linuxpl.com. Ogólnie różnica niebo a ziemia w 1and1 nie mogłem zaimportować nawet 20 produktów na nowym bez problemu poszło 200 a konfiguracja sklepu ta sama , tak więc ograniczenia serwera raczej bym odrzucił Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 nie ma sensu w tym kierunku iś - zgadza się, linuxpl jest OK i nie w tym problem. próbowałeś przebudować index na nowo? (ustawienia > wyszukiwanie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemek0910 Posted May 20, 2014 Author Share Posted May 20, 2014 Nie pozostaje mi nic innego jak tylko podziękować za szybką odpowiedź i pomoc. Pomogło. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest w presta od miesiąca się nią bawię. Dzięki jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wranka Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Witam, mam ten sam problem co jakiś czas. Czy wiadomo jak często lub po jakich czynnościach powinno się przebudowywać index? Bo w sklepie mojego klienta to wyszukiwanie działa jak chce. Wyszukuje lub nie. Jak przebuduję index jest ok, ale po jakimś czasie znowu jest problem i np. nie pokazuje produktów, których nazwę się wpisuje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rotw Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Witam mam również podobny problem, ale po stronie sklepu mojego Klienta, jeżeli chce wyszukać produkt po kodzie to dostaje info, że takiego produktu nie ma proszę o pomoc bo sam jakoś nie mogę sobie z tym poradzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
przemek0910
Witam,
Po przeniesieniu Presta 1.6 na inny serwer nie działa wyszukiwanie produktów. Na starym serwerze ładnie bazę przeszukuje i wyświetla produkty na nowym wywala, że nie znaleziono produktów, choć takowe są.
Wszystko zostało przeniesione 1:1
Jakieś pomysły?
6 answers to this question
Recommended Posts