qbikowski Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 Witam wszystkich (to mój pierwszy post na tym forum) może mnie ktoś naprowadzić gdzie mogę zmienić dwie rzeczy w default-bootstrap, 1. wyświetlanie 6 pozycji produktów w jednej linii na stronie głównej standardowo są 4 2. żeby to zrobić muszę zmienić col-md-3 na col-md-2 dla <li class="ajax_block_product col-xs-12 col-sm-4 col-md-3 first-in-line first-item-of-tablet-line first-item-of-mobile-line"> będę wdzięczny za pomoc lub jakąś podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 product-list.tpl w katalogu z szablonem tj. themes/default-bootstrap/product-list.tpl otwórz ten plik, znajdziesz tam linię o której wspomniałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbikowski Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 (edited) super dzięki to załatwia sprawę wielkości bloków i pkt 2, ok a jak z wyświetleniem 6 pozycji zamiast standardowych 4 w jednej linii? Edited May 19, 2014 by qbikowski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 we wspomnianym pliku jest taka zmienna {assign var='nbItemsPerLine' value=4} zmieniamy value=4 na value=6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbikowski Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 tak jeszcze dorzucę, że tam, tym kodem {assign var='nbItemsPerLine' value=4} możemy zmodyfikowac ilość produktów w linii na innych urządzeniach (tablety, telefon) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbikowski Posted May 20, 2014 Author Share Posted May 20, 2014 Tak zauważyłem jak modyfikowalem kod, jeszcze raz dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
arstream Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 (edited) Oki - a w przypadku kiedy chciałbym mieć 5 produktów w rzędzie - zmieniam; {assign var='nbItemsPerLine' value=5} ...ale jak ten kod powinien zmieniony; <li class="ajax_block_product col-xs-12 col-sm-4 col-md-3 first-in-line first-item-of-tablet-line first-item-of-mobile-line"> ...hmm??? ....proszę o pomoc Edited June 27, 2014 by arstream (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 zmieniasz rozmiar "komórki" na produkt poprzez manipulację cyframi w col-md-3 zmienisz wartość np. na 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
i-meble.eu Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Temat nie do końca rozwiązany ponieważ sama opisana zmiana nie wystarcza używając przełączania widoku list/grid - wyświetlanie się wysypuje - zależnie od ilości produktów w lini a dokładniej chodzi o ustawienia css z product-list tam są style zależne od szerokości okna przeglądarki i albo w standardowym szablonie presty 1.6.0.6 są błędy lub nie do-końca jest dostosowany do łatwej zmiany ilości kolumn ustawiając tak jak wyżej opisane aby było 4 kolumny po zmianie grid/list u mnie przy rozdzielczości 1366x768 widok listy wysypuje się a powrót do grida daje 3 produkty na linie a 4 przeskakuje do nowej coś na zasadzie jak niżej --------- 1 1 1 --------- 1 --------- 1 1 1 --------- 1 --------- 1 1 1 --------- 1 --------- ale jeśli domyślenie mam ustawiony widok grid to wszyto jest OK przy mojej rozdzielczości... na tabletach różnie to wygląda (raz ok raz nie) osobiście wyłączyłem w szablonie możliwość zmiany grid/lista i mam po problemie jednak zostają tablety... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akzsuemat Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Przyłączając się do wątku Zmieniając ilość produktów w rzędzie chciałbym zmniejszyć miedzy nimi odstęp. Pozdrawiam akzsuemat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts