Przemysław Suszek Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 Witam, Wykonałem aktualizację jak w tytule. Teraz po wejściu w opcje Moduły -> Moduły mam taki błąd: [PrestaShop] Fatal error in module dibs: Access level to dibs::$smarty must be protected (as in class PaymentModule) or weaker Ktoś spotkał się z tym problemem ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 Plik modules/dibs/dibs.php znajdź: private $smarty; zmień na: protected $smarty; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Przemysław Suszek Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 Pytanie drugie. Mam mialą strone jak wchodzę w dowolny adres sklepu. Wyłączyłem frendly URL ale nie pomogło dla odnośników statycznych jest to samo. Chciałem sprawdzić URL w bazie ale nie mam tabeli shop_url. Wersja sklepu to 1.4.4.1 (jeżeli dobrze pamiętam) a teraz to najnowsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 A zmieniłeś plik .htaccess - może to jest źródło. Masz włączone wyświetlanie błędów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Przemysław Suszek Posted May 20, 2014 Author Share Posted May 20, 2014 (edited) Nie mogę włączyć trybu debug. Wlączyłem opcje w menu ale się nie zapisuje. Nie wiem dlaczego. ---edycja Trochę informacji leci ale same NOTICE. Komuś udało się zrobić upgrade z 1.4.na 1.6 ? Ktoś spotkał się z takim błedem ? Fatal error: Cannot redeclare class FeatureCore in /home2/mrsuchy/public_html/suszek.info/classes/Feature.php on line 0 Edited May 20, 2014 by mr.suchy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 najprawdopodobniej jakiś zmoduł dodaje tę klasę gdzieś wcześniej, czy jesteś w stanie to zweryfikować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 (edited) Musisz przeszukać pliki pod kątem definiowania klasy "FeatureCore" jeżeli ustalisz, który plik ją definiuję wrzuć listę na forum. Edited May 20, 2014 by satania (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Przemysław Suszek Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 Faktycznie jedna wtyczka powodowała błąd. Teraz mam pytanie drugie. Chciałem wygenerować zdjęcia bo nie wszystkie się pokazuja i tu mega zdziwienie. Podczas generowania system pokazał ponad 900 błędów że nie ma zdjęć. Co ciekawsze podał ścieżki do plików, których nie ma nawet w stary sklepie. Ktoś wie dlaczego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Przemysław Suszek
Witam,
Wykonałem aktualizację jak w tytule. Teraz po wejściu w opcje Moduły -> Moduły mam taki błąd:
Ktoś spotkał się z tym problemem ?
Pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts