pmp Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Witam, Jestem nowym użytkownikiem, więc na początek Powitanie dla całej społeczności. Mam na imię Piotr i z prestashop zderzyłem się kilka dni temu. Jak przystało na świerzaka, zaliczyłem wtopę przy pierwszym podejściu. Najpierw wyłączyłem sklep (do testu tej funkcjonalności), bez dodania IP do obsługi admina. Efekt: zamurowało mi drzwi do sklepu. Pojawia się strona "Przerwa techniczna" i koniec. Wywołanie strony logowania admina jest niemozliwe. Nie robiłem żadnej konfiguracji, więc rozwiązaniem było przeinstalowanie całości. Nauczony poprzednim błędem, uparcie postanowiłem przekonać się czy dodanie mojego IP pomoże w przyszłości i dodałem. Grzebałem jeszcze przez jakiś czas w panelu, żeby ogarnąć konfigurację, po czy wylogowałem się. Wieczorem powtórka z rozrywki; w międzyczasie router wymyślił sobie reconnect, zmieniło mi IP i znowu jestem w lesie. Czy wiecie jak rozwiązać ten problem?Jak włączyć sklep bez dostępu do panelu? Edited May 15, 2014 by pmp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr Kaczor Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Cześć, możesz sprawdzić swoje aktualne IP na stronie http://whatismyipaddress.com/ i dodać do bazy danych w tabeli ps_configuration w polu value gdzie name=PS_MAINTENANCE_IP Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pmp Posted May 15, 2014 Author Share Posted May 15, 2014 (edited) Próbowałem-wywala error 404 na sklepie. Zmiana wpisu PS_SHOP_ENABLE w polu value z wartości `0` na `1` też generuje error 404. Page not found EDIT: Problem rozwiązany: Ręczne włączenie sklepu z poziomu bazy danych w tabeli PS_CONFIGURATION >>>>PS_SHOP_ENABLE>>>value `1` powoduje pełne ponowne uruchomienie sklepu ALE zmienia ścieżkę dostępu dla admina generując folder `adminxxx` stąd błąd 404 przy próbie wywołania okna logowania. Ścieżkę dostępu należy sprawdzić z poziomu serwera. Gdzie się ta zmiana rodzi i z jakiej przyczyny, tego nie wiem :/ Edited May 15, 2014 by pmp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
pmp
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem, więc na początek Powitanie dla całej społeczności.
Mam na imię Piotr i z prestashop zderzyłem się kilka dni temu.
Jak przystało na świerzaka, zaliczyłem wtopę przy pierwszym podejściu.
Najpierw wyłączyłem sklep (do testu tej funkcjonalności), bez dodania IP do obsługi admina.
Efekt: zamurowało mi drzwi do sklepu.
Pojawia się strona "Przerwa techniczna" i koniec. Wywołanie strony logowania admina jest niemozliwe.
Nie robiłem żadnej konfiguracji, więc rozwiązaniem było przeinstalowanie całości.
Nauczony poprzednim błędem, uparcie postanowiłem przekonać się czy dodanie mojego IP pomoże w przyszłości i dodałem.
Grzebałem jeszcze przez jakiś czas w panelu, żeby ogarnąć konfigurację, po czy wylogowałem się.
Wieczorem powtórka z rozrywki; w międzyczasie router wymyślił sobie reconnect, zmieniło mi IP i znowu jestem w lesie.
Czy wiecie jak rozwiązać ten problem?Jak włączyć sklep bez dostępu do panelu?
Edited by pmp (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts