satania Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Czy jest możliwość usunięcia grid-layout i ustawienie widoku listy jako domyślnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 zwykle jest to możliwe. ale aby wskazać jak, potrzebne są informacje jaka wersja prestashop i jaki szablon. w przypadku niestandardowych szablonów może to być problematyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 14, 2014 Author Share Posted May 14, 2014 Wersja presty 1.6 default-bootstrap Odkopałem coś takiego z angielskiej wersji(chyba Twój post) jednak mam niestandardowy(troszkę zmodyfikowany) plik product-list.tpl przez co lista na stronie głównej, która ma być gridem się rozjeżdża trochę. Problem rozwiązałem w ten sposób: {if $page_name !='index' && $page_name !='product'} <ul{if isset($id) && $id} id="{$id}"{/if} class="product_list list row{if isset($class) && $class} {$class}{/if}{if isset($active) && $active == 1} active{/if}"> {else} <ul{if isset($id) && $id} id="{$id}"{/if} class="product_list grid row{if isset($class) && $class} {$class}{/if}{if isset($active) && $active == 1} active{/if}"> {/if} Nie wiem czy jest to metoda optymalna, ale zawsze coś. Jeżeli pojawiło się coś świeższego niż rozwiązanie polegające na zmianie w pliku global.js: var view = $.totalStorage('display'); if (view && view != 'grid') display(view); else $('.display').find('li#grid').addClass('selected'); na var view = $.totalStorage('display'); if (view && view != 'list') display(view); else { $('.display').find('li#list').addClass('selected'); display("list"); } To byłbym za nie wdzięczny. Nakombinowałem się z tym global.js chyba z godzinę i tylko to rozwiązanie było skuteczne jak na razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 nie ma innej opcji w tym wypadku, całość opiera się o pliki js Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 satania Posted May 14, 2014 Author Share Posted May 14, 2014 A czy jest możliwość całkowitego usunięcia widoku grid? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
satania
Czy jest możliwość usunięcia grid-layout i ustawienie widoku listy jako domyślnego?
4 answers to this question
Recommended Posts