Mam wielki dosyć irytujący problem z cache na presta 1.5.5
Przy każdej modyfikacji sklepu, czy to zmianie jakiś ustawień, dodaniu jakiejś funkcji, modułu, czy dodaniu produktu, musze czyścić cache, bo inaczej sklep muli jak zardzewiała zębatka.
Na początku nie było problemu, ale sklep jest cały czas w fazie poprawek i udoskonaleń mimo, iż już działa i czasem po prostu jest to już męczące, być może coś mam źle skonfigurowane ?
Niektóre objawy bez czyszczenia cache:
- nie mogę zmienić statusu zamówienia np na wysłany lub zmienia baaaaardzo długo
- klienci po kliknięciu na "potwierdzenie zamówienia" dostają na końcu białą stronę - do mnie dochodzi zamówienie, ale do nich e-mail podobno nie dociera o dokonaniu zakupu
- bardzo wolno pracuje admin przy dodawaniu produktów, czasem od kliknięcia w "zapisz" mija nawet 30 sekund
W poprzedniej preście takich problemów nie było, wszystko chodziło gładko i płynnie. W tej preście jest to mega uciążliwe, próbowałem szukać podobnych wątków, ale napotykam się ciągle na info o czyszczeniu cache nic więcej - to tylko rozwiązanie na minutę
Obecne ustawienia w wydajności:
Cache szablonu: Skompiluj ponownie po aktualizacji
Question
mgmplay
Witam
Mam wielki dosyć irytujący problem z cache na presta 1.5.5
Przy każdej modyfikacji sklepu, czy to zmianie jakiś ustawień, dodaniu jakiejś funkcji, modułu, czy dodaniu produktu, musze czyścić cache, bo inaczej sklep muli jak zardzewiała zębatka.
Na początku nie było problemu, ale sklep jest cały czas w fazie poprawek i udoskonaleń mimo, iż już działa i czasem po prostu jest to już męczące, być może coś mam źle skonfigurowane ?
Niektóre objawy bez czyszczenia cache:
- nie mogę zmienić statusu zamówienia np na wysłany lub zmienia baaaaardzo długo
- klienci po kliknięciu na "potwierdzenie zamówienia" dostają na końcu białą stronę - do mnie dochodzi zamówienie, ale do nich e-mail podobno nie dociera o dokonaniu zakupu
- bardzo wolno pracuje admin przy dodawaniu produktów, czasem od kliknięcia w "zapisz" mija nawet 30 sekund
W poprzedniej preście takich problemów nie było, wszystko chodziło gładko i płynnie. W tej preście jest to mega uciążliwe, próbowałem szukać podobnych wątków, ale napotykam się ciągle na info o czyszczeniu cache nic więcej - to tylko rozwiązanie na minutę![:(](//www.prestashop.com/forums/applications/core/interface/js/spacer.png)
Obecne ustawienia w wydajności:
Cache szablonu: Skompiluj ponownie po aktualizacji
Pamięć podręczna: Włączona
Konsola debugowania: Nie otwieraj konsoli
Kombinacje i funkcje: właczone
CCS, Java, Apache - wszystko włączone
Użyj cache - obecnie wyłączone
3 answers to this question
Recommended Posts