csarsz Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Hello! Presta v1.6 motor. A termék attributomoknál ID szerint rendezi a beírt adatokat. Ezt nem lehet úgy beállítani hogy névsor szerint rendezze? pl. a szín változatoknál mikor van 100 db változat elég mókás kikeresni a listából. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted May 11, 2014 Share Posted May 11, 2014 Szia. Ha szeretnél változtatni a sorrenden, azt Neked kell manuálisan beállítani. Termékek / Csoport tulajdonságok - Megtekintés (pl a Color). Az oszlopok tetején a "Pozició" mező legyen növekvőre állítva, így azt az állapotot mutatja, amilyen sorrendben jelenleg megjelenik. Ugyan ebben az oszlopban minden sorban van egy kis nyilaskereszt. Ha e-fölött lenyomva tartod az egér gombját, fel-le tudod mozgatni a sorokat. Állítsd be a kívánt sorrendet és kész. Ha változtatsz rajta, nem csak a kiválasztásnál változik meg, hanem a terméklapon is pl a színkiválasztó kockák sorrendje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted May 11, 2014 Author Share Posted May 11, 2014 (edited) Szia. Ha szeretnél változtatni a sorrenden, azt Neked kell manuálisan beállítani. Termékek / Csoport tulajdonságok - Megtekintés (pl a Color). Az oszlopok tetején a "Pozició" mező legyen növekvőre állítva, így azt az állapotot mutatja, amilyen sorrendben jelenleg megjelenik. Ugyan ebben az oszlopban minden sorban van egy kis nyilaskereszt. Ha e-fölött lenyomva tartod az egér gombját, fel-le tudod mozgatni a sorokat. Állítsd be a kívánt sorrendet és kész. Ha változtatsz rajta, nem csak a kiválasztásnál változik meg, hanem a terméklapon is pl a színkiválasztó kockák sorrendje. Szia! Ezt értem, de az eddigi verzióknál ezt nem kellett változtatni. Magyarul ha az adminban nem "ID" alapján mutatja, hanem a "name" szerint, mint a front office-ban, akkor nem kell minden új termékváltozatnál rendezgetni manuálisan. Edited May 11, 2014 by csarsz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted May 11, 2014 Share Posted May 11, 2014 Szia! Ezt értem, de az eddigi verzióknál ezt nem kellett változtatni. Magyarul ha az adminban nem "ID" alapján mutatja, hanem a "name" szerint, mint a front office-ban, akkor nem kell minden új termékváltozatnál rendezgetni manuálisan. Nálam az 1.5-nél már így volt. Pozíció szerinti rendezés + ha új tulajdonságot vittem fel, akkor be kellett húznom a megfelelő helyre. Név vagy ID rendezésre nem változott semmi a fronton. Az 1.3 és 1.4 még automatikusan abc sorrendbe rakta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 még nem tudtam belenézni, de az tuti, hogy az admin mappában ehhez található egy sablon tpl fájl. Először ezt kellene kikeresni, majd ha nincs benne a sorrendiség, akkor az ehhez tartozó php-t szintén az admin mappában. Ott már tuti meg lehet változtatni a sorrendet. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 (edited) Ha jól tudom az "Attributes" értékek sorrendjét lehet változtatni, de kombinációk sorrendjét nem. Ha ez utóbbira lenne szükséged akkor ahhoz egy kis Smarty buhera szükséges. Bocs. Nem néztem meg jól a kérdést. Admin oldal az más ...bár lehet nem nagyon Edited May 19, 2014 by diakro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted May 21, 2014 Author Share Posted May 21, 2014 még nem tudtam belenézni, de az tuti, hogy az admin mappában ehhez található egy sablon tpl fájl. Először ezt kellene kikeresni, majd ha nincs benne a sorrendiség, akkor az ehhez tartozó php-t szintén az admin mappában. Ott már tuti meg lehet változtatni a sorrendet. Controllers/Admin/AdminProductsController.php Ebben a fájlban van ha jól nézem...3939 sor $attribute_js = array(); $attributes = Attribute::getAttributes($this->context->language->id, true); foreach ($attributes as $k => $attribute) $attribute_js[$attribute['id_attribute_group']][$attribute['id_attribute']] = $attribute['name']; $currency = $this->context->currency; $data->assign('attributeJs', $attribute_js); $data->assign('attributes_groups', AttributeGroup::getAttributesGroups($this->context->language->id)); Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted June 7, 2014 Author Share Posted June 7, 2014 Senki nem tudja mit kell? Kééérem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 (edited) Nem sikerült még megoldani? Edited June 7, 2014 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted June 14, 2014 Author Share Posted June 14, 2014 Nem sikerült még megoldani? Sajnos nem Én már mindent kipróbáltam és semmi.... már úgy összekeveredtem, azt sem tudom hol jártam....még szerencse hogy volt mentésem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Mindjárt megpróbálom meglesni egy teszt környezetben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 (edited) Mostmár én is jobban megnéztem. Biztos PHP oldalon is lehet rendezni a listát, de én készítettem ehhez egy smarty plugint, így sablon oldalon lehet rendezni, ami talán biztonságosabb (biztosabb). Mivel az említett smarty plugin szükséges hozzá, körülményes lenne leírni a teljes folyamatot. Keress meg magánban. Egyébként az /admin/themes/default/template/controllers/products/combinations.tpl fájlban kell módosítani. PHP oldali megoldással pedig azt a fájlt (és azon a helyen) kell módosítani, amit te is említettél: csarsz:Ebben a fájlban van ha jól nézem...3939 sorControllers/Admin/AdminProductsController.php Edited June 15, 2014 by diakro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 (edited) No. Nyisd meg a szóban forgó "AdminProductsController.php" fájlt. Keresd ki a már szintén általad említett 3939-es sort (Nekem a 3963-ban van, mert 1.6.0.6-on nézem). Lesz egy ilyen sorod: $attribute_js[$attribute['id_attribute_group']][$attribute['id_attribute']] = $attribute['name']; Ez alá szúrd be ezt: asort($attribute_js[3]); Mentsd el, töltsd vissza és próba. Edited June 16, 2014 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 No. Nyisd meg a szóban forgó "AdminProductsController.php" fájlt. Keresd ki a már szintén általad említett 3939-es sort (Nekem a 3963-ban van, mert 1.6.0.6-on nézem). Lesz egy ilyen sorod: $attribute_js[$attribute['id_attribute_group']][$attribute['id_attribute']] = $attribute['name']; Ez alá szúrd be ezt: asort($attribute_js[3]); Mentsd el, töltsd vissza és próba. Hello! Köszönöm szépen! Már csak az ékezetes betűkkel van baj. Azokat is rendezi, csak a sor végén újra kezdi velük. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Esetleg egy print screen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csarsz Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 (edited) Esetleg egy print screen? Nem tudok feltölteni képet... Edited June 17, 2014 by csarsz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts