RSI-SHOP Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 (edited) Witam Forumowiczów. Mam pewien problem z kategoriami - trochę się chyba zagalopowałem za daleko i zrobiłem mały błąd. Otóż problem dotyczy głównych kategorii oraz podkategorii. Problem jest taki jak na załączniku. Kategorią główną są DŁUGOPISY podkategorie pozostałe (załącznik ) W sklepie mam przypisane produkty w następujący sposób do tych kategorii. DŁUGOPISY,NIEBIESKIE DŁUGOPISY,CZARNE,ŻELOWE DŁUGOPISY,NIEBIESKIE,ŻELOWE DŁUGOPISY,ZILEONE Problem jest taki że produkty są przypisane do kategorii głównej DŁUGOPISY i do podkategorii. Pytanie: Jak automatycznie zmienić żeby te produkty nie były przypisane do kategorii DŁUGOPISY tylko do swoich właściwych kategorii ?? Tak by w kategorii DŁUGOPISY BYŁO - BRAK PRODUKTÓW LUB PRODUKTY ZBYT OGÓLNE ALBO POZOSTAŁE ??? TJ. NIEBIESKIE, NIEBIESKIE,ŻELOWE ZIELONE Jest jakaś metoda na to czy trzeba zrobić to ręcznie dla każdego produktu ??? Może jakiś moduł ?? Pilnie potrzebuję rozwiązania - powód wymagania ceneo. Edited May 9, 2014 by mroczus87 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted May 11, 2014 Author Share Posted May 11, 2014 Zamykam temat - bo znalazłem własne rozwiązanie - stworzenie testowego zapytania SQL ze zmiany domyślnej na dowolną kategorią. Dodanie do tego kilka funkcjonalności PHP pozwoliło rozwiązać problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
RSI-SHOP
Witam Forumowiczów.
Mam pewien problem z kategoriami - trochę się chyba zagalopowałem za daleko i zrobiłem mały błąd.
Otóż problem dotyczy głównych kategorii oraz podkategorii.
Problem jest taki jak na załączniku.
Kategorią główną są DŁUGOPISY podkategorie pozostałe (załącznik )
W sklepie mam przypisane produkty w następujący sposób do tych kategorii.
DŁUGOPISY,NIEBIESKIE
DŁUGOPISY,CZARNE,ŻELOWE
DŁUGOPISY,NIEBIESKIE,ŻELOWE
DŁUGOPISY,ZILEONE
Problem jest taki że produkty są przypisane do kategorii głównej DŁUGOPISY i do podkategorii.
Pytanie:
Jak automatycznie zmienić żeby te produkty nie były przypisane do kategorii DŁUGOPISY tylko do swoich właściwych kategorii ??
Tak by w kategorii DŁUGOPISY BYŁO - BRAK PRODUKTÓW LUB PRODUKTY ZBYT OGÓLNE ALBO POZOSTAŁE ???
TJ.
NIEBIESKIE,
NIEBIESKIE,ŻELOWE
ZIELONE
Jest jakaś metoda na to czy trzeba zrobić to ręcznie dla każdego produktu ??? Może jakiś moduł ??
Pilnie potrzebuję rozwiązania - powód wymagania ceneo.
Edited by mroczus87 (see edit history)
1 answer to this question
Recommended Posts