Jump to content
  • 0

B2B błąd przy rejestracji PS 1,6

algodon

Question

Witam

Przy włączonym trybie B2B moi klienci mają problemy z rejestracją

pojawia się błąd

siret jest nieprawidłowe.
ape jest nieprawidłowe.

wersja językowa polska przy innych językach jest podobnie
ktoś może pomóc niestety muszę mieć włączony  tryb B2B
  • Like 1

16 answers to this question

Recommended Posts

• 0

PrestaShop nie obsługuje B2B globalnie

Nie rozumiem za bardzo tej odpowiedzi?

Wchodzę w PS 1,6

preferencje > costumers > włącz tryb B2B robię na tak

czyli ustawiam wszystko bez dodatkowych modułów

i wtedy jest problem z rejestracją

• 0

B2B nie działa dla np. Polski czy Niemiec. B2B nie jest obsługiwane przez PrestaShop w naszym kraju, dopiero jeden człowiek na GitHub wrzucił odpowiednie zmiany by uczynić tę funkcjonalność dostępną dla wszystkich ale została pominięta.

Reasumując - nie uzyskasz platformy B2B na PrestaShop bez pewnej ilości modyfikacji w silniku :-)

• 0

Rozumiem

będę musiał czekać na nowa wersje

Mam jeszcze jedno pytanie 

mam ustawione, ze cena jest niewidoczna dla gości

natomiast rabaty ilościowe są widoczne

co trzeba zrobić aby goście nie widzieli rabatów ilościowych?

Edited by algodon (see edit history)

• 0

B2B nie działa dla np. Polski czy Niemiec. B2B nie jest obsługiwane przez PrestaShop w naszym kraju, dopiero jeden człowiek na GitHub wrzucił odpowiednie zmiany by uczynić tę funkcjonalność dostępną dla wszystkich ale została pominięta.

Reasumując - nie uzyskasz platformy B2B na PrestaShop bez pewnej ilości modyfikacji w silniku :-)

Czy można prosić o link do rozwiązania na GitHubie?

• 0

Witam wszystkich
Mam pytanie przy rejestracji w presta shop firmy wyskakuje błąd ape jest nieprawidłowe. W żaden sposób nie da się wpisać nipu, Presta najnowsza. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, sprzedaję zarówno dla firm jak i klientów indywidualnych. Przy poprzednich wersjach programu nie było tego problemu.

• 0

Dodatkowa modyfikacja, która ma na celu zmianę domyślnych zachowań PrestaShop w celu osiągnięcia działającego B2B w Polsce. Innymi słowy: prawdopodobnie musisz kogoś zatrudnić by Tobie pomógł z tą sprawą. Aktualizacja nie ma tu nic do rzeczy. B2B w PrestaShop nie jest oficjalnie wspierane w innych krajach niż Francja.

• 0

Mam pytanie przy rejestracji w presta shop firmy wyskakuje błąd ape jest nieprawidłowe. W żaden sposób nie da się wpisać nipu, Presta najnowsza. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, sprzedaję zarówno dla firm jak i klientów indywidualnych. Przy poprzednich wersjach programu nie było tego problemu.

A ja mam podstawowe pytanie: W jakim celu masz aktywowany tryb B2B?

Czy masz może jakieś integracje sklepu z jakimiś systemami MRP-II/ERP?

Czy po prostu włączyłaś to aby włączyć, a tak naprawdę niczemu to nie służy, a jak widać po błędach, tylko przeszkadza.

Bo do normalnej sprzedaży, czy dla firm, czy dla klientów indywidualnych, żadne tryby B2B nie są potrzebne.

• 0

No właśnie po ostatniej aktualizacji chyba samo się to włączyło. Zupełnie tego nie potrzebuję, poprostu zauważyłam, że jak wyłączę, to znika pozycja NIP, ale ona jest mi potrzebna. Jak włączę, to jest, ale nie da się wpisać żadnego nipu. Ja potrzebuję wiedzieć co włączyć i gdzie żeby klient mógł wpisywać nip przy zakładaniu konta.

• 0

Nic nie trzeba włączać żeby był NIP.

Jeśli masz szablon zgodny z 1.6 to pole nip odsłania się po wpisaniu czegoś w pole firma.

W konfiguracji kraju Polska sprawdź tylko czy są wszystkie pola. Najlepiej kliknąć "Użyj domyślnego formatu", wtedy skopiują się wszystkie potrzebne pola.

• Like 2

• 0

Nic nie trzeba włączać żeby był NIP.

Jeśli masz szablon zgodny z 1.6 to pole nip odsłania się po wpisaniu czegoś w pole firma.

W konfiguracji kraju Polska sprawdź tylko czy są wszystkie pola. Najlepiej kliknąć "Użyj domyślnego formatu", wtedy skopiują się wszystkie potrzebne pola.

Ok, dziękuję za pomoc :).