algodon Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Witam Przy włączonym trybie B2B moi klienci mają problemy z rejestracją pojawia się błąd siret jest nieprawidłowe. ape jest nieprawidłowe. wersja językowa polska przy innych językach jest podobnie ktoś może pomóc niestety muszę mieć włączony tryb B2B 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 PrestaShop nie obsługuje B2B globalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 algodon Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 PrestaShop nie obsługuje B2B globalnie Nie rozumiem za bardzo tej odpowiedzi? Wchodzę w PS 1,6 preferencje > costumers > włącz tryb B2B robię na tak czyli ustawiam wszystko bez dodatkowych modułów i wtedy jest problem z rejestracją Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 B2B nie działa dla np. Polski czy Niemiec. B2B nie jest obsługiwane przez PrestaShop w naszym kraju, dopiero jeden człowiek na GitHub wrzucił odpowiednie zmiany by uczynić tę funkcjonalność dostępną dla wszystkich ale została pominięta. Reasumując - nie uzyskasz platformy B2B na PrestaShop bez pewnej ilości modyfikacji w silniku :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 algodon Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 (edited) Rozumiem będę musiał czekać na nowa wersje Mam jeszcze jedno pytanie mam ustawione, ze cena jest niewidoczna dla gości natomiast rabaty ilościowe są widoczne co trzeba zrobić aby goście nie widzieli rabatów ilościowych? Edited May 8, 2014 by algodon (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamild13 Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Krystian czy wiesz może, że platforma B2B będzie dołączona do jakiejś najbliższe aktualizacji, czy może jednak temat należy przerobić samemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Nie widziałem żadnych ruchów ze strony francuzów jeśli chodzi o udoskonalenie tego mechanizmu i zrobienie go globalnym i w pełni funkcjonalnym w każdym kraju. Trzeba przerobić to wg własnych wymagań samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 luthien Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 B2B nie działa dla np. Polski czy Niemiec. B2B nie jest obsługiwane przez PrestaShop w naszym kraju, dopiero jeden człowiek na GitHub wrzucił odpowiednie zmiany by uczynić tę funkcjonalność dostępną dla wszystkich ale została pominięta. Reasumując - nie uzyskasz platformy B2B na PrestaShop bez pewnej ilości modyfikacji w silniku :-) Czy można prosić o link do rozwiązania na GitHubie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 odkopuje ruszyło się coś w temacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Megi Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Witam wszystkichMam pytanie przy rejestracji w presta shop firmy wyskakuje błąd ape jest nieprawidłowe. W żaden sposób nie da się wpisać nipu, Presta najnowsza. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, sprzedaję zarówno dla firm jak i klientów indywidualnych. Przy poprzednich wersjach programu nie było tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Wykonać dedykowaną modyfikację, która pozwoli na dodawanie pól firmowych do PrestaShop, pola B2B w PrestaShop nie działają nigdzie poza Francją i trzeba zmienić ich długość, sposób walidacji etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Megi Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Ale co to jest dedykowana modyfikacja??? Nie bardzo rozumiem - czy chodzi może o aktualizację kolejną do wersji 1,6.1,6. teraz mam 1.6.1.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Dodatkowa modyfikacja, która ma na celu zmianę domyślnych zachowań PrestaShop w celu osiągnięcia działającego B2B w Polsce. Innymi słowy: prawdopodobnie musisz kogoś zatrudnić by Tobie pomógł z tą sprawą. Aktualizacja nie ma tu nic do rzeczy. B2B w PrestaShop nie jest oficjalnie wspierane w innych krajach niż Francja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Mam pytanie przy rejestracji w presta shop firmy wyskakuje błąd ape jest nieprawidłowe. W żaden sposób nie da się wpisać nipu, Presta najnowsza. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem, sprzedaję zarówno dla firm jak i klientów indywidualnych. Przy poprzednich wersjach programu nie było tego problemu. A ja mam podstawowe pytanie: W jakim celu masz aktywowany tryb B2B? Czy masz może jakieś integracje sklepu z jakimiś systemami MRP-II/ERP? Czy po prostu włączyłaś to aby włączyć, a tak naprawdę niczemu to nie służy, a jak widać po błędach, tylko przeszkadza. Bo do normalnej sprzedaży, czy dla firm, czy dla klientów indywidualnych, żadne tryby B2B nie są potrzebne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Megi Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 No właśnie po ostatniej aktualizacji chyba samo się to włączyło. Zupełnie tego nie potrzebuję, poprostu zauważyłam, że jak wyłączę, to znika pozycja NIP, ale ona jest mi potrzebna. Jak włączę, to jest, ale nie da się wpisać żadnego nipu. Ja potrzebuję wiedzieć co włączyć i gdzie żeby klient mógł wpisywać nip przy zakładaniu konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Nic nie trzeba włączać żeby był NIP. Jeśli masz szablon zgodny z 1.6 to pole nip odsłania się po wpisaniu czegoś w pole firma. W konfiguracji kraju Polska sprawdź tylko czy są wszystkie pola. Najlepiej kliknąć "Użyj domyślnego formatu", wtedy skopiują się wszystkie potrzebne pola. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Megi Posted July 6, 2016 Share Posted July 6, 2016 Nic nie trzeba włączać żeby był NIP. Jeśli masz szablon zgodny z 1.6 to pole nip odsłania się po wpisaniu czegoś w pole firma. W konfiguracji kraju Polska sprawdź tylko czy są wszystkie pola. Najlepiej kliknąć "Użyj domyślnego formatu", wtedy skopiują się wszystkie potrzebne pola. Ok, dziękuję za pomoc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
algodon
Witam
Przy włączonym trybie B2B moi klienci mają problemy z rejestracją
pojawia się błąd
16 answers to this question
Recommended Posts