TomekM Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Witam. Z Prestą nigdy nie miałem do czynienia i mam kilka pytań (odpowiedzi szukałem na własną rękę ale nie znalazłem) do bardziej doświadczonych: 1. Czy ktoś z Was realizował kiedyś migracje z IAI do Presta? 2. Czy taką migrację da się przeprowadzić automatycznie? 3. Jak duży hosting musi być dla sklepu który ma w ofercie jak narazie nie więcej niż 500 produktów? Będę ukontentowany jak by ktoś podzielił się doświadczeniem. Pozdrawiam TomekM Link to comment Share on other sites More sharing options...
aszejda Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Witam, Mnie również interesuje proces migracji, dlatego też podbijam temat. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Migracja z IAI na prestę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 1/2. Czy posiadasz możliwość eksportu produktów, klientów, zamówień etc. do pliku CSV? 3. Może WPRO z linuxpl.com? Stoi tam kilka sklepów moich klientów z dużą bazą produktową i dość dużym ruchem i działają bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Ja już przemigrowałem a pytałem się aszajdy skąd chce migorwać bo może mógłbym pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wotek Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Ja już przemigrowałem a pytałem się aszajdy skąd chce migorwać bo może mógłbym pomóc Mógłbyś podać mi firmę, ewentualnie sposób w jaki przeniosłeś produkty ? Pozdrawiam Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Dokładnie nie pamiętam ponieważ było to bardzo dawno ale jest funkcja exportu produktów do csv w iai shopie. W prestashop możesz je zimportować z tym że trzeba najpierw utworzyć wszystkie kategorie, producentów itp. Pozdrawiam TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeton Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 (edited) Witam. Gdyby ktoś się zastanawiał na przejściem IAI Shop do presta to mamy opracowany program do importu produktów z platformy IAI do presta. Zapraszam tu: https://www.whiteposition.com/importowanie-produktow-z-iai-shop-do-prestashop/ Realizacja 1 dzień. Koszty przedstawiamy po kontakcie Edited March 23, 2015 by jeton (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TestowySklep Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 1/2. Czy posiadasz możliwość eksportu produktów, klientów, zamówień etc. do pliku CSV? Witam serdecznie, chciałbym odświeżyć nie co temat. Tak, posiadam plik CSV. Pytanie - jakim narzędziem / ręcznie go przerobić by móc go importować do Presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinw84 Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Możesz skorzystać z tego narzędzia: http://www.e-mo.com.pl/a2c Najpierw zaimportuje do tego systemu produkty a potem przerzucisz je do Prestashop Tak troche na około ale przy zmianie sklepu może pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeton Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Możesz skorzystać z tego narzędzia: http://www.e-mo.com.pl/a2c Najpierw zaimportuje do tego systemu produkty a potem przerzucisz je do Prestashop Tak troche na około ale przy zmianie sklepu może pomóc Emo niestety do tego nie służy i jest to baaardzo na około. Dodatkowo program E-mo nie zawsze jest skonfigurowany z pudełka i trzeba powalczyć aby zadziało samo połączenie z bazą łącznie z edycją skryptu połączeniowego, co oczywiście nie oznacza że jest złe, to dobre oprogramowanie ale do innej czynności. Wspomniane oprogramowanie https://www.whiteposition.com/importowanie-produktow-z-iai-shop-do-prestashop/ jest dedykowane do IAI shop do prestashop i to jest jego przewagą. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinw84 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Emo niestety do tego nie służy i jest to baaardzo na około. Dodatkowo program E-mo nie zawsze jest skonfigurowany z pudełka i trzeba powalczyć aby zadziało samo połączenie z bazą łącznie z edycją skryptu połączeniowego, co oczywiście nie oznacza że jest złe, to dobre oprogramowanie ale do innej czynności. Wspomniane oprogramowanie https://www.whiteposition.com/importowanie-produktow-z-iai-shop-do-prestashop/ jest dedykowane do IAI shop do prestashop i to jest jego przewagą. Pozdrawiam. O tym narzędziu nie słyszałem wiec dzieki za info:) Przyda się na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Wspomniane oprogramowanie jest dedykowane do IAI shop do prestashop i to jest jego przewagą. Tak z ciekawości co konkretnie jest jego przewagą? Coś robi lepiej? Robi coś czego nie ma emo? Bo z tego opisu wynika tylko, że jest lepsze bo na nim zarabiasz i bezczelnie próbujesz zdyskredytować konkurencje nie przedstawiając żadnych rzeczowych argumentów. Zresztą o ile wiem wczytać dane z csv do presty można bez żadnych zewnętrznych programów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeton Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Tak z ciekawości co konkretnie jest jego przewagą? Coś robi lepiej? Robi coś czego nie ma emo? Bo z tego opisu wynika tylko, że jest lepsze bo na nim zarabiasz i bezczelnie próbujesz zdyskredytować konkurencje nie przedstawiając żadnych rzeczowych argumentów. Zresztą o ile wiem wczytać dane z csv do presty można bez żadnych zewnętrznych programów... Same dane do presty przez CSV nie dają pełnego importu... oraz co otrzymasz po exporcie z IAI do csv? Wygląda na to że nie znasz tematu... Co do pytania o E-mo to testowałem to oprogramowanie, jest zbudowane na .net i nie jest gotowe do działania po pobraniu, sypie błędami, wymaga SQL?. Dla użytkownika nie programującego, nie polecam, ponieważ nie uda mu się go nawet uruchomić a co dopiero importować. Dlatego też zostało napisane inne oprogramowanie które to robi w sposób właściwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts