Skarbona Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Witam, Nie działa mi filtrowanie po kolorach. Wybieram kolor->ładuje->i pokazuje wszystkie produkty. Inne filtry włączone działają(po stanie i cenie). Z czego może wynikać problem? Mam prestashop 1.6, szablony domyślny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Skarbona Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 problem "częściowo" rozwiązany. Zmieniłem na rozwijaną listą i działa...W przypadku innych, pojawia się problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bartek_W Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 A możesz powiedzieć jak rozwiązałeś ten problem? Bo w moim przypadku filtrowanie kolorów działa połowicznie - mianowicie mam łącznie ze 20 kombinacji kolorów i produkt X który ma 10 z nich (m.in. czarny). Jak wybieram ten kolor do filtrowania produktu X to wyświetla mi go i tak 10 razy razem z innymi kolorami w których występuje (co jak rozumiem aktualnie filtr działa, by wyszukał jakikolwiek produkt, który ma w sobie kombinacje koloru czarnego, nawet jak pierwsza widoczna dla Klienta kombinacja to np: biały. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale przekazałem sens mojego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Korzystasz z jakiegoś cache? Blocklayered ma z tym problemy - było o tym na forum. @Bartek nie wiem czy zrozumiale, bo ja nie bardzo rozumiem w czym masz problem, skoro wyszukuje Ci produkty w których ten kolor występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bartek_W Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Witam, @listwy samochodowe co do cache to muszę jeszcze sprawdzić. A co do koloru to chodzi o to, by pojawiały się tylko produkty, które jako pierwsze zdjęcie mają takie jak wybrany w filtrowaniu kolor z zachowaniem wielu kombinacji kolorów w samym produkcie. trochę poczytałem i chyba bez jakiegoś modułu się nie obędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Blocklayered chyba tak nie działa, tzn. po prostu wyszukuje produkty które mają dany kolor (niekoniecznie jako pierwszy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Skarbona
Witam,
Nie działa mi filtrowanie po kolorach. Wybieram kolor->ładuje->i pokazuje wszystkie produkty.
Inne filtry włączone działają(po stanie i cenie). Z czego może wynikać problem?
Mam prestashop 1.6, szablony domyślny.
5 answers to this question
Recommended Posts