FreshMonday Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Salutare,Am si eu o intrebare pentru voi, daca puteti sa ma ajutati. Incerc sa import produse intr-un magazin virtual cu preturi cu tot. Problema e ca preturile sunt si in EUR si in RON. Stie cineva cum as putea face sa import preturile asa cum sunt si sa selectez cumva moneda pentru fiecare dintre produse?Sau exista o alta solutie?Va multumesc anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 sunt total pe dinafara cu importul inca, asa ca poate vb aiurea dar cum ai preturi si in EUR si in RON ? preturile sunt intr-o singura moneda(sa zicem RON). poti avea mai multe valute cu conversia corespunzatoare fara de moneda implicita. in momentul in care se shimba moneda implicita automat sunt modificate preturile produselor folosind rata de conversie corespunzatoare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Salut,O problema asemanatoare am si eu. In BO trebuie sa introduc produse care au preturile in euro si dolari. Acum am declarata moneda de baza ca fiind euro, dar cum introduc articolele cu preturi in dolari? Imi este extrem de greu sa fac de fiecare data conversia... Se pot introduce pe currency-uri diferite?Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 am inteles ceea ce doriti sa faceti, puteti sa adaugati aceasta cerinta in poll-ul acestui forum pentru inceput. Se pot introduce pe currency-uri diferite? da sigur, din ceea ce cred eu se poate rezolva cu javascript. se modifica adminproducts.php astfel incat imediat dupa pret sa mai fie o lista cu toate valutele prin care odata moficata valuta sa actioneze o functie de conversie a ce s-a introdus la pret in valuta curenta a magazinului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 adauga in tabs/adminproducts.php imediat dupa randul cu Pre-tax retail price (dai un search) '.$this->l('Convert from:').' EUR USD LEI '; vezi in atasament rezultatulmodifica codul corespunzator magazinului tau cu valorile de conversie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Buna,FreshMonday trebuie sa adauge cerinta. Sper sa citesca mesajul....Nu am inteles cum functioneaza aceasta modificare. Am adaugat in adminproducts.php codul tau, dar nu vad cum functioneaza: practic, ce am inteles eu de la tine, este urmatorul aspect: se introduce pretul (ignorandu-se tipul de valuta), urmand ca acest tip sa se stabileasca in urma selectarii unei optiuni din dropdown list... nu vad cum aceste modificari se propaga in preturile produselor si cum se raporteaza la currency... Poti detalia?Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 deci tu bagi pretul in valuta in care doresti tu sa zicem LEIapoi dropdown selectezi valuta LEI si automat se face conversia in EURO care este valuta implicita a magazinului.mii de scuze am uitat esentialul metoda onchange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 m-am prins care e faza aici dispare functia onchage daca folosesc tagurile codeasa ca pun fara si am mai adaugat ceva la cod. '.$this->l('Convert from:').' <input type="hidden" name="curprice" id="curprice" value="'.$this->getFieldValue($obj, 'price').'" /> EUR USD LEI '; acum puneti metoda onchange la selectul din cod si asta e:onchange="document.product.price.value=document.product.curprice.value/ this.options[this.selectedIndex].value" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 - unde?Poti sa faci un txt si sa-l atasezi? Nu vad unde si ce as putea modifica la onchange???Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 buna ideea cu atas, ca innebuneam tot cautand sa postez corect )sa ne spui cum a mers!! cod_valuta.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 SUPER... functioneaza.... ar mai fi o problema. Eu am actualizarea automata de valute, vad ca tu ai valorile la option setate manual, crezi ca se pot lua din tabela currency?Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 SUPER... functioneaza.... ar mai fi o problema. Eu am actualizarea automata de valute, vad ca tu ai valorile la option setate manual, crezi ca se pot lua din tabela currency?Multumesc da bineinteles ca se poate. doar ca eu ma opresc aici momentan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Faza este alta... La utilizarea filtrului se genereaza mesaj de pret eronat, datorita unui numar mare de zecimale cu care se calculeaza, iar ceea ce este mai "paranormal": am testat pe un articol, care nu mai apare in BO, dar apare in FO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 uite aici un inceput de cod:$valute = Currency::getCurrencies();$id = Configuration::get('PS_CURRENCY_DEFAULT')foreach ($valute as $valuta) ...aici pui optiunile din select ... daca id=valuta.id pune default ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Faza este alta... La utilizarea filtrului se genereaza mesaj de pret eronat, datorita unui numar mare de zecimale cu care se calculeaza, iar ceea ce este mai "paranormal": am testat pe un articol, care nu mai apare in BO, dar apare in FO... intra cu phpmyadmin pe tabela product si vezi ce pret este la produsul cu pricina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 price este decimal(13,6), ori dupa aplicare optiune din lista rezulta o suma cu 16 zecimale, iar atunci primesti mesaj de eroare. SIncer nu stiu cum sa trunchiez din cad aceste zecimale... fiindca nu as modifica tipul campului price din baza Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 asa-i. stiam ca asta s-a intamplat. am corectat acum si nu o sa mai ai pb asta. vezi in atas.pb de afisare o corectezi cu phpmyadmin pentru problema pe care ai intampinat-o cod_valuta.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Daca ai putin timp pot sa-ti dau acces pe site-ul pe care testez. Se manifesta ciudat... Paternul dupa care am vazut ca functioneaza este urmatorul: dropdown-ul sa fie pe default (eur) sa introduce pret, salvezi dupa care schimbi dropdown-ul si iarasi salvezi.... Scuze ca insist, dar daca tot am deschis un topic macar sa-l inchidem cu [REZOLVAT] Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Daca ai putin timp pot sa-ti dau acces pe site-ul pe care testez. Se manifesta ciudat... Paternul dupa care am vazut ca functioneaza este urmatorul: dropdown-ul sa fie pe default (eur) sa introduce pret, salvezi dupa care schimbi dropdown-ul si iarasi salvezi.... Scuze ca insist, dar daca tot am deschis un topic macar sa-l inchidem cu [REZOLVAT] Multumesc deci ideea asta cu valute multiple este pentru cazurile in se introduc produse pentru care se stiu preturile intr-o alta valuta decat cea curenta. deci se evita o conversie manuala.uite acum dau bice sa fac codul sa obtina lista programatic din cod si nu manual cum am pus-o!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 gata ! acum sunt obtinute dinamic. vezi atas. sa-mi spuneti cum merge. cod_valuta.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 vreau sa adaug codul si la english forum pentru a avea acces mai multi la aceasta facilitate.pentru aceasta va rog sa testati si daca sunt probleme sa-mi spuneti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Este ok, functioneaza... Multumesc mult Saach Link to comment Share on other sites More sharing options...
genupp Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 E o idee foarte buna convertorul de mai sus. Dar din pacate nu merge in versiunea 1.2.5. Nu intoarce pretul cu amanuntul si in FO da un pret ciudat. Sacch sau altcineva daca are o idee cum sa rezolvam asta, va rugam, ar fi binevenita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 E o idee foarte buna convertorul de mai sus. Dar din pacate nu merge in versiunea 1.2.5. Nu intoarce pretul cu amanuntul si in FO da un pret ciudat. Sacch sau altcineva daca are o idee cum sa rezolvam asta, va rugam, ar fi binevenita. intra la currency si verifica daca sunt corect exprimate. aceasta modificare am facut-o pe PS125.altii au confirmcat ca merge. vezi mai sus. da-mi un expl in care sa expui toate datele1. valutele definite2. valuta implicita3. pretul pe care-l pui in bo pentru un produs4. pretul care rezulta in urma schimbarii valutei.5. tva-ul utilizat Link to comment Share on other sites More sharing options...
genupp Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Am schimbat in toate felurile posibile, dolari, lei, euro, si in BO si in FO. Am facut o captura cu default-ul pe dolari. Tot aceeasi problema in orice valuta. Nu-mi calculeaza nimic. Nu-mi dau seama unde gresesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 am avut o greseala in cod si acum e corectat ! prestashop_cod_valuta_multipla.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipo Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Salutare tuturor,Practic idea era ca importul in BO sa fie multivaluta, in sensul ca pot avea preturi articolelor exprimate unele in euro, altele usd si lei, iar variatiile cursului sa se aplice respectivelor valute, deoarece exista posibilitatea ca euro sa scada, iar usd sa creasca sau invers .... si atunci preturile ar trebui sa respecte aceste fluctuatii. Daca se transforma o valuta in alta valuta, iar cursurile difera ca evolutie, atunci nu este ok. Solutia aceasta se aplica foarte bine si banuiesc ca multi ar avea nevoie de ea, pentru shop-urile de IT.Daca a gasit cineva o solutie acestei probleme, as fi recunoscator sa o aflu.Cipo Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 am copiat codul partial. acum am testat scuze la toti ! prestashop_cod_valuta_multipla.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 ce face saach, e foarte bine: adauga preturile in EUR/USD in baza de date convertite la schimbul valutar din ziua aceea in DEFAULT CURRENCYdar din pacate daca valuta se schimba preturile tot vor ramane acum in RON in baza de date.Nu e cea mai buna explicatie dar Cipo ma va intelege pentru ca de mult lucreaza la asa ceva.---------o solutie e sa folositi codul lui saach dar in plus la tabela products sa mai fie o coloana added_currency_code si inca una added_currency_valueadded_currency_code contine codul USD/EUR etc.. adica ce selectezi din acel dropdown al lui saachadded_currency_value e valoarea USD/EUR asa cum e adaugata ea in adminin final, trebuie setat un cron in fiecare zi care sa faca actualizarile necesare in tabela products, deja exista toate datele necesare-----------initial ma gandisem la ceva mult mai complicat - dar asta pentru un programator e munca de 1-2 ore max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts