lukasz_1410 Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Witam. Mam pytanie! Czy ktoś spotkał z jakimś darmowym modułem który utworzy pływające okno na stronie głównej? na przykład: http://motolp.pl/plywajaceokno.html Potrzebuje takie okno aby osoby wchodzące do sklepu "na dzień dobry" przeczytały umieszczoną tam informację, a po jej przeczytaniu mogli okno zamknąć. Ewentualnie jeśli nie ma takiego modułu to czy i gdzie mogę wkleić taki kod [najlepiej html - nie znam php] aby presta się nie "wysypała". Kiedyś grzebałem w kodach [coś dodałem do kodu] i sklep się już nie ładował nawet po usunięciu tego dodanego fragmentu kodu. Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 jest kilka rozwiązań, 1) zainstaluj moduł taki jaki cookies, po zmodyfikowaniu styli css (zamiast width:100% ustaw sobie np. 400px;) okno będize wyświetlac się w identyczny sposób 2) możesz wkleić kod tego pływającego okna w moduł taki jak content box / html box Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted May 3, 2014 Author Share Posted May 3, 2014 Właśnie to pierwsze rozwiązanie najbardziej by mi odpowiadało (proste w konfiguracji) tyle ze ten moduł cookies już mam zainstalowany więc drugiego tego samego modułu nie chce dodać; próbowałem zmieniać nazwy itp ale po załadowaniu wywala błędy. Druga opcja nie do końca się sprawdza bo po dodaniu kodu pływającego okna moduł i tak zapisuje pierwotny tekst "<p>enter the code here</p>" zamiast tekstu który wpisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 to inną opcją jest skorzystanie z innego modułu cookies np. tego: http://www.prestashop.com/forums/topic/234294-modul-belka-z-informacja-o-cookies/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted May 3, 2014 Author Share Posted May 3, 2014 ten drugi moduł /imp_cookies/ nie sprawdza się ponieważ nie ma za dużo możliwości... można tylko tekst wpisać... zdjęć nie można dodać poza tym edytowanie przycisków wymaga konieczności grzebania w kodzie. Poza tym chyba 2 moduły tego typu: cookies sie "gryzą" bo albo jeden sie pojawia albo drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts