mRL Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Witam! W prestashop 1.4.4.1 mogłem dowolnie ustawiać znaczniki zdjęć przy ich wgrywaniu i w czasie późniejszym. W prestashop 1.5.4.1 nie mam już takiej możliwości lub jest to ukryte. Czy zmiana ta została z nowszej wersji usunięta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 czym są znaczniki zdjęć? chodzi o opis? (atrubut alt/title) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRL Posted May 1, 2014 Author Share Posted May 1, 2014 (edited) Tak, właśnie znaczniki alt. Odgrywają bardzo ważną rolę w SEO. Edited May 1, 2014 by mRL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 w prestashop 1.5.4.1 ich nie ma, są one od 1.5.6, w 1.5.6.2 na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRL Posted May 1, 2014 Author Share Posted May 1, 2014 Zaktualizowałem sklep do 1.5.6.2, owszem wyświetla te atrybuty ale nadal nie widzę możliwości ich zmiany już po wgraniu zdjęć. Jest taka opcja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 niestety, z panelu zarzadzania sklepem nie ma takiej opcji. Caption można tylko zdefiniować wgrywając zdjęcia, zmienić go już nie można. jest to wada, ale nic na to nie poradzimy. Nawet w 1.6 nie ma tej funkcjonalności. w chwili obecnej można to zrobić tylko za pośrednictwem phpmyadmin, niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRL Posted May 1, 2014 Author Share Posted May 1, 2014 To już lepsza wersja 1.4.4.1 była ponieważ dawała taką możliwość. A usuwanie 70 tysięcy zdjęć i ponowne ich wgrywanie średnio mi się uśmiecha. No dobra musi zostać tak jak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts