iza997 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Chcialabym zmienic rozmiar obrazka kategorii. Na szablonie usunęłam prawą kolumne zgodnie z tym: http://mypresta.eu/en/art/developer/two-columns-default-template-prestashop.html i zwiekszylam kolumnę do rozmiaru grid 7. Teraz główny obrazek kategorii ma 500 px... zamiast 757 px. Gdzie znajde to ustawienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 preferences > images możesz tam ustawić rozmiary obrazków po zmianie rozmiaru wygeneruj miniatury na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 iza997 Posted May 1, 2014 Author Share Posted May 1, 2014 Dziękuję ślicznie... wszystko poszło (nie myślałam, że to takie proste... szukałam za głęboko ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 iza997 Posted May 1, 2014 Author Share Posted May 1, 2014 Jeszcze taka mała przeszkoda: 4 i 5 obrazek wchodzą na siebie - w featured products Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 w pliku homefeatured.tpl jest taki kod: {assign var='nbItemsPerLine' value=4} wartość tego parametru określa liczbę produktów w jednej linii w Twoim przypadku trzeba zmienić wartośc na 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 iza997 Posted May 2, 2014 Author Share Posted May 2, 2014 Niestety to nie pomogło. <li class="ajax_block_product item last_item_of_line "> - czwarty przedmiot<li class="ajax_block_product item last_line"> - ostatni przedmiot Wskutek zlikwidowania prawej kolumny pierwszy przedmiot z ostatniej linii stal sie ostatnim w pierwszej. Nie umiem znalezc gdzie jest wlasciwy fragment kodu, zeby to zmienic. Czyli 4. przedmiot przypisac do klasy ajax_block_product item, a piaty element przedstawic jako ostatni przedmiot w linii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
iza997
Chcialabym zmienic rozmiar obrazka kategorii. Na szablonie usunęłam prawą kolumne zgodnie z tym:
http://mypresta.eu/en/art/developer/two-columns-default-template-prestashop.html
i zwiekszylam kolumnę do rozmiaru grid 7.
Teraz główny obrazek kategorii ma 500 px... zamiast 757 px. Gdzie znajde to ustawienie?
5 answers to this question
Recommended Posts