funky12 Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 witam, testuję sobie nowy silnik 1.6 i nie chciałbym, aby Google indeksowało mój sklep ani żeby był wyszukiwaly.. W którym miejscu znajdują się parametry index i follow, które muszę zamienić na noindex i nofollow aby uzyskać zamierzany efekt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 header.tpl w sekcji <head> są kody <meta> tagów. btw. no index no follow nie znaczy, że bot sobie gdzieś tam w google nie zapisze Twoich "danych" oznacza to tyle, że późniejsza ponowna indeksacja może potrwać nieco dłużej, niż przy pierwszej wizycie bota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 funky12 Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 (edited) zmieniłem z: <meta name="robots" content="{if isset($nobots)}no{/if}index,{if isset($nofollow) && $nofollow}no{/if}follow" /> na: <meta name="robots" content="noindex, nofollow" /> Tylko teraz tak myślę: skoro używa się tam dwóch zmiennych: $nobots oraz $nofollow to czy to znaczy, że gdzieś w administracji jest opcja do zmiany tych atrybutów? Wolałbym zmieniać te atrybuty z panelu niż gdzebaćw plikach.. Edited April 29, 2014 by funky12 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 karolwild Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Przerwa techniczna – Wyłącz sklep i dodaj Adres IP do zarządzania Tylko Ty będziesz miał dostęp do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
funky12
witam,
testuję sobie nowy silnik 1.6 i nie chciałbym, aby Google indeksowało mój sklep ani żeby był wyszukiwaly..
W którym miejscu znajdują się parametry index i follow, które muszę zamienić na noindex i nofollow aby uzyskać zamierzany efekt?
3 answers to this question
Recommended Posts