capitanweed Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Witam. Mam problem z wyświetlaniem się nazw kategorii w górnym pasku. Nazwy zachodzą na siebie, lub nie są wyświetlane do końca (występują trzy kropki "..."). Prosił bym o nie pisanie w sprawie skrócenia nazwy kategorii, ponieważ nazwy kategorii nie można inaczej zapisać, muszą zostać jak są. Starałem się szukać podobnego problemu, lecz niestety nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 UP. dodam, że chodzi o BlockTopMenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 pokaz stronę, jaka presta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 podbijam temat, adres url jest niezbędny Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted April 30, 2014 Author Share Posted April 30, 2014 medic-shop.pl presta 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 kurcze, przeglądam Twoją stronę in ie mogę zlokalizowac problemu tak to wygląda: Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 @vekia zwróć uwagę na litery Ł, E - mocno różnią się od czcionki, a jak otworzysz podane kategorie, zobaczysz że podkategorie znajdujące się tam nachodzą na siebie lub nie są do końca wyświetlane (oczywiście chodzi o nazwy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 (edited) 1. O wyświetlaniu polskich fontów już było na tym forum. 2. W katalogu szablonu plik category.tpl linia 90: <h5><a class="subcategory-name" href="{$link->getCategoryLink($subcategory.id_category, $subcategory.link_rewrite)|escape:'html':'UTF-8'}">{$subcategory.name|truncate:25:'...'|escape:'html':'UTF-8'|truncate:350}</a></h5> Zrób truncate np 500 i będzie dobrze Edit: I można skasować: '...' Edited May 5, 2014 by Yabber (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 @vekia zwróć uwagę na litery Ł, E - mocno różnią się od czcionki, a jak otworzysz podane kategorie, zobaczysz że podkategorie znajdujące się tam nachodzą na siebie lub nie są do końca wyświetlane (oczywiście chodzi o nazwy) przypomnę: Mam problem z wyświetlaniem się nazw kategorii w górnym pasku. Nazwy zachodzą na siebie, lub nie są wyświetlane do końca (występują trzy kropki "...") nazwy ani nie nachodzą na siebie, ani nie ma nigdzie trzech kropek Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 @vekia wejdź na artykuły medyczne -> artykuły jednorazowe - tam masz kropki oraz nazwa nachodzi na zdjęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 /themes/default-bootstrap/css/category.css #subcategories ul li .subcategory-name { color: #555454; font: 600 18px/22px "Open Sans",sans-serif; text-transform: uppercase; } Skasuj: font: 600 18px/22px "Open Sans",sans-serif; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts