kacpersky Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Witam Korzystam z Górnego menu poziomego jeden z linków wyświetla kategorie sklepu niestety jest ich tak dużo że ciągną się na sam dół strony czy ma ktoś pomysł jak można byłoby podzielić to na dwie, trzy kolumny. W tej chwili wygląda to mniej więcej tak Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 i tak dalej w dół - nieskończoność a chciałbym mieć taki efekt Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 jaka wersja prestashop, jaka wersja (i jaki moduł) modułu, jaki szablon Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpersky Posted April 26, 2014 Author Share Posted April 26, 2014 Wersja presty PrestaShop™ 1.5.6.2 Menu górne wersja 1.7 szablon standard Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 a co w przypadku, gdy kategoria zaznaczona w kółku będize miała subkategorie? jak je chcesz wyświetlić? wbrew pozorom, tego typu zmiana może zrodzić wiele innych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpersky Posted April 27, 2014 Author Share Posted April 27, 2014 (edited) a co w przypadku, gdy kategoria zaznaczona w kółku będize miała subkategorie? jak je chcesz wyświetlić? wbrew pozorom, tego typu zmiana może zrodzić wiele innych problemów nie chciałbym bym mieć tutaj podkategorii tylko główne kategorie. Edited April 27, 2014 by kacpersky (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 ok to już wszystko jasne w takim przypadku sprawa jest bardzo prosta. na koncu pliku: /modules/blocktopmenu/css/superfish-modified.css wstaw: .sf-menu { position:absolute; } .sf-menu li { position: initial!important;; } .sf-menu li ul { width:980px!important; position:absolute!important; left:0px!important; } .sf-menu li ul li { display:inline-block!important; float:left!important; } .sf-menu li ul li ul li { display:none!important;; } .sf-shadow ul { background: none; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 jeszcze pozostaje ostylowanie tego zgodnie z własnymi wymaganiami np. tlo, rozmiar linkow itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 (edited) Mam podobny problem, 3 główne kategorie sporo podkategorii to było ok, lecz niestety musiałem do podkategorii dodać ich podkategorie, moje pytanie brzmi czy można jakimś modułem bądź niedużą zmianą w kodzie spowodować aby te ostatnie podkategorie były wyświetlane po najechaniu na kategorie znajdującą się powyżej? Przykład: Kategoria 1 Podkategoria 1.1 Podkategoria 1.2 Podkategoria 1.3 Podkategoria 1.3.1 Podkategoria 1.3.2 I chodzi o to aby podkategorie 1.3.1 i 1.3.2 pokazywały się po najechaniu kursorem na podkategorię 1.3. Czy jest to możliwe? Prestashop 1.6.0.5 template kupiony z templatemonster nr. 48794 Pozdrawiam serdecznie Arek Edited May 8, 2014 by Arekk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 a czy takie rozszerzenie jest możliwe w tym szablonie? w sensie czy rozwijana lista nie spowoduje problemów z menu? masz gdzieś pod ręką linka do sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 a czy takie rozszerzenie jest możliwe w tym szablonie? w sensie czy rozwijana lista nie spowoduje problemów z menu? masz gdzieś pod ręką linka do sklepu? http://salmo.h2g.pl może ogólnie zmienić moduł do menu? tylko na jaki, niestety teraz włączone jest parę podkategorii dosłownie kilka a jest ich naprawdę dużo i menu staje się nie czytelne już nie mówiąc o użyteczności :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 to jest standardowe menu gdybym był Tobą to bym usunął np. kategorie 4 stopnia - po wejściu w subkategorie i tak będzie je widać jako subkategorie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 Mi bardziej chodzi o to menu: Aby te podkategorie pokazywały się po najechaniu kursorem na powyższą kategorie bądź po naciśnięciu + obok czy coś takiego. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 takk właśnie o tym mówię, można ukryć te kategorie bo i tak one wyświetlają się jako linki na stronie kategorii "Slider" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 takk właśnie o tym mówię, można ukryć te kategorie bo i tak one wyświetlają się jako linki na stronie kategorii "Slider" Może nie zbyt mądre pytanie a w jaki sposób je ukryć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 dopiero zauwazyłem, że gdzieś wcięło mój link, wklejam go ponownie http://cart-help.com/topic/66-hide-subcategories-in-horizontal-top-menu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekk Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 Dziękuję bardzo za pomoc serdecznie pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelr34 Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Witam,ja z kolei poszukuje rozwiązania odwrotnego jak kolega kacpersky Wersja presty 1.6 moduł standardowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelr34 Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Znajdzie się ktoś kto pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts