Link pojawia się, ale chciałem go przetłumaczyć, więc wchodzę w lokalizacja-tłumaczenia. Wybieram tłumaczenie modułów i pojawia się błąd:
Uwaga, twój usługodawca hostingu używa łatki suhosin do PHP, która ogranicza maksymalną ilość pól do przesłania w formularzu 1000 dla suhosin.post.max_vars. 1000 dla suhosin.request.max_vars. Poproś swojego usługodawcę hostingu o zwiększenie tego limitu do przynajmniej 2393, albo będziesz musiał edytować pliki tłumaczenia.
Ok, spoko. Więc dodaje plik php.ini z odpowiednio zmodyfikowanymi wartościami:
suhosin.post.max_vars = 5000
suhosin.request.max_vars = 5000
max_input_vars = 5000
Hmm, nie działa, ale wystarczyło zmodyfikować jeszcze plik htaccess:
Question
Skarbona
Hej,
Dodałem własne linki w blockcategories_footer:
a href="{$link->getCMSLink('8', 'Tabela rozmiarów')}" title="{l s='Tabela rozmiarów' mod='blockcategories'}">{l s='Tabela rozmiarów' mod='blockcategories'}
Link pojawia się, ale chciałem go przetłumaczyć, więc wchodzę w lokalizacja-tłumaczenia. Wybieram tłumaczenie modułów i pojawia się błąd:
Uwaga, twój usługodawca hostingu używa łatki suhosin do PHP, która ogranicza maksymalną ilość pól do przesłania w formularzu 1000 dla suhosin.post.max_vars.
1000 dla suhosin.request.max_vars.
Poproś swojego usługodawcę hostingu o zwiększenie tego limitu do przynajmniej 2393, albo będziesz musiał edytować pliki tłumaczenia.
Ok, spoko. Więc dodaje plik php.ini z odpowiednio zmodyfikowanymi wartościami:
Wpisuje Size Chart i klikam Save no i... błąd 404.
www.strona.pl/admin1323/index.php?controller=AdminTranslations&submitTranslationsModules=1&token=1028afc1d388aedd23d22b4f2583c344
Klikam Zapisz i pozostań i to samo.
Szukam na necie rozwiązania i:
1. Wymuszenie wersji php w htaccess nie działa
2. Wyczyszczenie i jego "restart"(przez włączenie/wyłączenie SEO URL friendly) pliku htaccess nie działa
I już brakuje mi pomysłów co dalej....Może, ktoś miał podobny problem?
Dodatkowe info:
Bazuje na domyślnym szablonie. Tłumaczenia stron sklepu działa(bez błędu 404).
0 answers to this question
Recommended Posts