presciak Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Witam W potwierdzeniach mailowych do klienta generuje się data zamówienia i godzina. Wie może ktoś jak zmusić prestę aby pokazywała się klientowi tylko data? W panelu administracyjnym może być wszystko a ja bym chciał tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Z edytuj szablon maila odpowiedzialny za potwierdzenie i wyrzuć z niego komendę odpowiedzialną za czas są one umieszczone w {} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fandc Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 hmm w tym problem że jak usunę {} to nie będę miał w ogóle daty . A ja tylko nie chce godziny Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 tak mi przyszło do głowy aby użyć modyfikatora {zmienna|date_format:"%D"} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presciak Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 Pomysł może i dobry ale niestety nie wypalił. W mailach jak wstawię "%D" to pokazuje taką wartość po prostu. Jest gdzieś wykaz modyfikatorów stosowanych w mail-ach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 no tak, trochę się zapędziłem - maile nie korzystają ze składni smarty, bo to nie są szablony smarty. dlatego nie działa to co trzeba by było zrobić, to zmienić zawartość zmiennej w /classes/PaymentModule.php jest tam taka linijka '{date}' => Tools::displayDate(date('Y-m-d H:i:s'),null , 1), zmień ją na '{date}' => Tools::displayDate(date('Y-m-d'),null , 1), Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presciak Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 Nie do końca działa poprawnie ... Gdy Podmieniłem linijkę to w mailu mam taka informację: WNSTDSUUL złożone dnia 2014-05-05 00:00:00 wyzerował godzinę ale ją pozostawił Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Nie do końca działa poprawnie ... Gdy Podmieniłem linijkę to w mailu mam taka informację: WNSTDSUUL złożone dnia 2014-05-05 00:00:00 wyzerował godzinę ale ją pozostawił dobrze, że jestesmy coraz bliżej rozwiązania zatem linię: '{date}' => Tools::displayDate(date('Y-m-d'),null , 1), zmieńmy na: '{date}' => date('Y-m-d'), Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presciak Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 big thanks działa bez zastrzeżeń :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
presciak
Witam
W potwierdzeniach mailowych do klienta generuje się data zamówienia i godzina. Wie może ktoś jak zmusić prestę aby pokazywała się klientowi tylko data? W panelu administracyjnym może być wszystko
a ja bym chciał tak:
8 answers to this question
Recommended Posts