blumer Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 ZdravímDíky všem překladatelům, čeština je až na pár překlepů super.Měl bych jednu otázku. Při zadání adresy obchodu v adminovi (Back Office >> Preferences >> Contact)se v e-shopu špatně kodují české znaky (Š,Č atd.) v záložkách s informacemi o obchodu (obchodní podmínky a osobní údaje) Nevíte někdo, jak to odstranit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Zkontroluj, jestli máš v prohlížeči nastavený kodování UTF-8 (možná to funguje i s jiným, mě pouze s UTFkem) a taky v editoru kde píšeš ty podmínky bys soubor měl ukládat v UTF-8 kódování Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 9, 2008 Author Share Posted July 9, 2008 Kodování nastavený na UTF-8 mám,ale diakritika v adrese obchodu nefunguje. Stejný problém mám při registraci nového uživatele - vyzkoušeno v různých prohlížečích se stejným výsledkem (databázi mám UTF-8 general_ci). Moc si s tím nevím rady. Všude jinde diakritika funguje normálně, kromě PDF faktury. Nemohl by být problém s kodovanim databáze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 počkej v jaké adrese? Jako webové? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 Asi jsem špatně formuloval dotaz - ne ve webové adrese, ale když dám v Back Office >> Preferences >> Contact a zadám do kontaktních informací jakoukoliv položku s diakrititikou (např. adresu), tak se po uložení zobrazí ve Front Office špatně. Stejný problém mám i při registraci uživatele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 Teď jsem zkoušel prestashop RC5 a problém je pořád stejný - diakritika se z Back office do Front office z contactu nepřenáší.Stejný problém je i v demu tady na stránkách. Netušíte někdo, co s tím? Link to comment Share on other sites More sharing options...
studionet Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Myslíš když ve frontu klikneš na Podmínky použití (Conditions)? Mě to tam jede normálně ... ale nejsem si jistý, zda jsem s tím něco nedělal. Já to nechal nyní u ledu a dělal něco jiného :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 me to taky jede v pořádku, kódování databáze mám stejné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 Do conditions se to přenáší z Back Office >> Preferences >> Contact a když tam dám diakritiku, tak se kodování rozpadne ve Front Office. Kdybys mě jenom trochu postrčil správným směrem - zatím jsem na nic nepřišel. Zajímavý je, že tenhle problém je i tady na stránkách v demu. A co registrace uživatelů? Funguje ti s diakritikou? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 Nemůže to být chyba v SQL? Co používáš za verzi? Já mám 5.0.22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain3r Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 5.0.45, tím si myslím že to nebude Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 Na stránkách http://prestashop.vlastnieshop.cz/ se problém s diakritikou při registraci uživatelů neprojevuje, Back office tam jako demo není, takže adresu jsem nevyzkoušel, ale předpokládám, že jim to funguje. Asi jim zkusím napsat, jestli by neporadili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czLEONcz Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Na stránkách http://prestashop.vlastnieshop.cz/ se problém s diakritikou při registraci uživatelů neprojevuje, Back office tam jako demo není, takže adresu jsem nevyzkoušel, ale předpokládám, že jim to funguje. Asi jim zkusím napsat, jestli by neporadili. Mrkni na tuto stránku, www.babysvet.ic.czje to jen zkušební eshop, verze RC5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 tak diakritiku v conditions tam mají. U mě se v conditions špatně zobrazuje Š a á. Ostatní jsem nezkoušel (adresa je Šumavská) a v registraci uživatele jim to háže stejnou chybu jako u mě - když nevyplníš třeba heslo a chceš se registrovat jako beneš, tak se to taky rozpadne.Zkus prosím tě mojí instalaci na http://www.pallas-brno.cz/eshop/index.phpjesli se ti chyba ukáže taky, už jsem docela v koncích. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 takže nefunguje š ý á í é š Š Ý Á Í É jak v adrese a registraci na http://www.pallas-brno.cz/eshop/index.php tak v registraci na http://www.babysvet.ic.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
czLEONcz Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 tak diakritiku v conditions tam mají. U mě se v conditions špatně zobrazuje Š a á. Ostatní jsem nezkoušel (adresa je Šumavská) a v registraci uživatele jim to háže stejnou chybu jako u mě - když nevyplníš třeba heslo a chceš se registrovat jako beneš, tak se to taky rozpadne.Zkus prosím tě mojí instalaci na http://www.pallas-brno.cz/eshop/index.phpjesli se ti chyba ukáže taky, už jsem docela v koncích. Zkusil jsem se registrovat bez hesla a vážně se vše rozpadlo i na mém webu.Nevím čím to může být, ale budu to zkoušet.Na druhou stranu, když se někdo bude registrovat - zadá heslo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 S tím heslem to byl jenom příklad, že ho nezadáš. Rozpadne se to vždy, když nedoplníš nějaký údaj a potvrdíš registraci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
studionet Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Já tedy nevím, ale zkusil jsem registraci na všech shopech a nikde se mi nic nerozpadlo. Hodí to hlášku "špatné heslo" a tj vše. Více se mi líbí pak hlášky "1. lastname je vyžadováno, 2. firstname je vyžadováno apod.". Bere z názvu pole, takže až budete řešiti toto, přeji hodně štěstí Já to vyřešil jednoduše jednou chybovkou a nazdar Link to comment Share on other sites More sharing options...
czLEONcz Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Ano, pokud zákazník nevyplní vše co je požadováno, tak to hodí hlášku s tím že je ( něco vyžadováno nebo neplatné ) a tím se rozhodí diakritika a je to děs.Další problém je v tom, když si vyplníš Ochranu osobních údajů a pak ti klient nato klikne, tak je opět diakritika rozhozená a je to nečitelný blábol :exclaim: Link to comment Share on other sites More sharing options...
studionet Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 aha. Já na to zírám v FFku, nyní koukám do IEčka a stojí mi vlasy EDIT: u mě to jde i v IEčku >>> http://www.superceny.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 tak to si me pobavil s tim prekladem, "soudni oznameni" na webu superceny.eu, jsem se z toho valel smichy.ono obecne preklad cestiny, ktery je v oficialnim realesu je taky obcas dost krkolomny. treba "nove zbozi", to bych jednoznacne prejmenoval na "novinky", "zvlastni nabidka"->"akcni nabidka" nebo "slevy". takovych veci by se dalo najit vic. budu srovnavat tu oficialni cestinu s tou svoji a pak tu zkusim hodit verzi, ktera bude vic prirozena, aspon podle toho jak to citim ja.a co se tyce rc5, tak je to zklamani. posledni verze pred spustenim a porad obsahuje spoustu nedostatku. snad se to zlepsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 11, 2008 Author Share Posted July 11, 2008 StudionetMůžu se zeptat, co jsi upravil, že se ti to při registraci nerozpadá? Link to comment Share on other sites More sharing options...
studionet Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 tak to si me pobavil s tim prekladem, "soudni oznameni" na webu superceny.eu, jsem se z toho valel smichy.zlepsi. Heleee Tak jsi se pobavil x) To je výsledek nočního (ranního) překladu! Ale je tam otazník alespoň ne x)Pokud se jedná o to, že se mi to nerozpadává, tak bych velice rád pomohl, ale opravdu nyní nevím. Pracuji na více věcech a ještě se do toho stěhujeme, takže si toto již nepamatuji.Já vím, že vždy jsem měl problémy s diakritikou a když nyní něco dělám, tak nic neponechávám náhodě. Ale jistě jsem se hrabal v kódu obchodu, ale zda jsem něco dělal přímo na tomto, nevím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 tak diakritiku v conditions tam mají. U mě se v conditions špatně zobrazuje Š a á. Ostatní jsem nezkoušel (adresa je Šumavská) a v registraci uživatele jim to háže stejnou chybu jako u mě - když nevyplníš třeba heslo a chceš se registrovat jako beneš, tak se to taky rozpadne.Zkus prosím tě mojí instalaci na http://www.pallas-brno.cz/eshop/index.phpjesli se ti chyba ukáže taky, už jsem docela v koncích. Zkusil jsem se registrovat bez hesla a vážně se vše rozpadlo i na mém webu.Nevím čím to může být, ale budu to zkoušet.Na druhou stranu, když se někdo bude registrovat - zadá heslo. no to jsem objevil u verze RC5. u RC3 to bezi bez problemu.takze hledejte rozdily mezi temi verzemi, na hledani rozdilu muzu doporucit nastroj winmerge - je to freeware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blumer Posted July 14, 2008 Author Share Posted July 14, 2008 Problém je i v RC4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts