Jump to content
  • 0

Jak wyłączyć podkategorie w top horizontal menu?

halifax

Question

Witam. Przeczytałem chyba wszystkie wątki o podkategoriach w internecie i nie udało mi się uporać z moim problemem.

Mam na stronie głównej w standardowym szablonie prestashop 1.6  menu główne a w nim podkategorie. Chciałbym wyłączyć pokazywanie się podkategorii pod głównym menu w momencie najeżdżania na menu kursorem.

Bardzo proszę o pomoc.

post-787326-0-98074100-1397993375_thumb.png

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Wszystkie 3 wątki widziałem, ale usuwałem złą ilość li, jednak gdy napisałeś, że wystarczy skrócić ilość li ul do jednego to już byłem pewien, że jednak tędy droga. Bardzo dziękuję za szybką i fachową pomoc! :)

• 0

@vekia

czy mógłbyś powiedzieć dokładnie gdzie znajduje się plik, w którym trzeba dopisać daną linijkę? Bo jeżeli dobrze rozumiem znajduje się on w katalogu z layautem, pod tytułem global.css - lecz jednak jeżeli wprowadzę zmiany, nic się nie dzieje ;/ Jakieś pomysły?

• 0

@vekia

czy mógłbyś powiedzieć dokładnie gdzie znajduje się plik, w którym trzeba dopisać daną linijkę? Bo jeżeli dobrze rozumiem znajduje się on w katalogu z layautem, pod tytułem global.css - lecz jednak jeżeli wprowadzę zmiany, nic się nie dzieje ;/ Jakieś pomysły?

wszystko zależy od szablonu z jakiego korzystasz

dodatkowo, jezeli masz włączoną opcję CCC dla plików css, musisz zrekompliować theme i wyczyścic cache sklepu (adv. parameters > performance tab)

• 0

Witam

Mam pytanie, używam presty 1.6 kiedy tworzę kategorię to wyświetla się ona w stopce na stronie głównej a nie jest dodawana do kategorii znajdujących się w menu głównym strony korzystam ze standardowego template . Jak dodać utworzoną kategorię do górnego menu?

• 0

@ArturTurkawski

Witam

Mam pytanie, używam presty 1.6 kiedy tworzę kategorię to wyświetla się ona w stopce na stronie głównej a nie jest dodawana do kategorii znajdujących się w menu głównym strony korzystam ze standardowego template . Jak dodać utworzoną kategorię do górnego menu?

Jeżeli chodzi o kategorie w stopce, to jest za to odpowiedzialny moduł - jeżeli chcesz je usunąć wejdź na Moduły -> Pozycje -> (i u góry masz) "EDYCJA NA ŻYWO" - tam możesz ręcznie usunąć w prosty sposób przeszkadzające Ci moduły. Jeżeli chodzi o górny pasek - odpowiada za niego moduł "BlocTopMenu", którego znajdziesz w spisie zainstalowanych modułów. Klikasz edycja, tu dzież konfiguracja i w prosty sposób wklejasz odpowiadające Ci pozycje. 

Mam nadzieję, że pomogłem :)

• 0

to ukrywa menu:

#block_top_menu ul li {
display: none!important;
}

http://medic-shop.pl/themes/default-bootstrap/css/global.css

zmiany widać, wciśnij ctrl+f5 na stronie, odświeżysz przeglądarkę z wyczyszczeniem cache.

w kodzie który wkleiłeś dodaj jeszcze jeden "ul" na końcu

#block_top_menu ul li ul {
display: none!important;
}

Witam a jesteś w stanie mi podpowiedzieć jak ukryć te podkategorie 3 poziomu tylko dla jednej kategorii głównej?

Wiem ze na pewnoe nie przez ccsa, ale jakiś warunek typu:

Jeżeli kategoria = abc to nie pokazuj podkategorii 3 poziomy, else pokazuj :)

- no i jaki plik ? :) raczenij nie blocktopmenu.tpl z szablonu domyślnego.

Oczywiście najnowsza presta 1.6.x, szablon domyslny.