xrav Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Witam wszystkich forumowiczow, zainstalowalem kilka dni temu preste 1.6.0.6 od zera. Chce miec menu kategorii w lewej kolumnie. Na czym polega moj problem? Menu pojawia sie kiedy jestem w kategorii glownej i kiedy jestem na stronie produktu, ale nie pojawia sie w podkategoriach. Przyklad: Kategoria: Monitory (menu jest) Podkategoria: 22 cale (nie ma menu) Strona produktu z podkategorii '22 cale' wyswietla znowu ladnie menu. O co tu chodzi? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 menu kategorii (gdy przeglądasz stronę kategorii) pojawia się tylko w sytuacji gdy kategoria posiada subkategorie jeżeli ich nie ma - menu nie będzie się wyświetlać. pozostaje: 1) modyfikacja plików php tak, aby wyświetlały się wszystkie kategorie niezależnie od tego czy są subkategorie czy nie 2) kopia modułu z wersji 1.5 3) multiple categories block - moduł prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrav Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Dzięki Vekia za konkretną odpowiedź. Wiem już teraz na czym stoję. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrav Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Zawrócę Ci jeszcze głowę jeśli pozwolisz. W pliku blockcategories.php mam: $blockCategTree = $this->getTree($resultParents, $resultIds, $maxdepth, ($category ? $category->id : null)); //var_dump($blockCategTree); $this->smarty->assign('blockCategTree', $blockCategTree); A w blockcategories.tpl blockCategTree jest null'em, a var_dump pokazuje wszystkie dane. Masz jakąś podpowiedź? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrav Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Hmm... właśnie zmieniłem, aby lewa kolumna nie pojawiała się na głównej stronie i nagle wszystko zaczęło się wyświetlać tak jak chce Mam kategorie w glownych kategoriach, podkategoriach i produktach, czyli to co chciałem osiągnąć, ale jak do tego doszło to już nie wiem :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 ja też nie wiem ale całość brzmi ciekawie i tajemniczo, conajmniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancestor Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Takie dziwności to z tego co mi się zdaje są na porządku dziennym. Zwalam to na swoją niewiedzę ale...Przez chwilę miałem dwa koszyki, przełączyłem w Preferencje/tryb katalogu z TAK na NIEi jeden koszyk zniknął drugi za to jest zawieszony gdzieś od czapy, ale rozjechało się też Szukanie i nie mam najmniejszego pojęcia jak to poprzestawiać.Gdzie się steruje układem modułów na frontpage`u, (poza tym trybem Live) czy można to jakoś ustawić w CSS`ach czy jakimś indeksie ze współrzędnymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 moduły > pozycje gdzie zmieniasz pozycję modułów pomiędzy "hookami" jak i pozycję modułu wewnątrz hooka. css'ami też zmienisz, ale ta zmiana jest często związana z pozycją wewnątrz hooka, lub nawet względem konkretnego <div> w którym hook sięznajduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
it_rafal Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Potrzebuję mieć bezpośredni link do listy kategorii jak poniżej: http://artisco.pl/kategorie Jak uniknąc wyśiwtlania błędu 404? Isteniej inny link do listy kategorii?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
distinguished Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Wybaczcie że odświeżam, ale mam podobny problem. Chciałbym żeby kolumna z kategoriami wyświetlała się również na stronach poszczególnych kategorii, a nie tylko na stronie głównej oraz na stronach produktów. W którym pliku (i jakie fragmenty) należy zmienić żeby to wyświetlić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts