luiggipl Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 Witam - Prestashop 1.6.0.5 - Standardowy modul zainstalowany przy instalacji Chciałbym zmodyfikować górne menu. Standardowo kategorie wyswietlają się tak że po najechaniu kursorem na kategorie w menu ukazują się Podkategorie wraz z podkategoriami podkategorii (takie jakby drzewo drzewo). Chciałbym to zmodyfikować tak aby po najechaniu kursorem ukazywały się tylko kategorie z tego samego poziomu zagnieżdzenia, a po najechaniu na tą kategorie ukazywały się podkategorie z tej podkategorii itd. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 a jak to sobie wyobrażasz, gdzie te subkategorie miały by się wyświetlać? menu subkategorii jest rozciągnięte na całą szerokość, i tak też będą wyświetlać się subkategorie przesłaniając całe drzewo. o ile ukrycie subkategorii to nie problem (szczegóły tutaj: http://cart-help.com/topic/66-hide-subcategories-in-horizontal-top-menu/ ) to już wyświetlanie się subkategorii po najechaniu na "rodzica" w templatce z 1.6 będzie problemem to czego szukasz, to chyba rozwiązanie podobne do tego jakie jest w prestashop 1.5 tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luiggipl Posted April 18, 2014 Author Share Posted April 18, 2014 właściwie to masz racje, efekt który chciałbym osiągnąć można uzyskać z tej wersji modułu menu górnego teraz jak to osiągnąć? poprzez modyfikację czy poprzez import tego modułu z 1.5 do 1.6 (czy to będzie stabilne?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 nieee, wystarczy, że skopiujesz style ze starego modułu tj. w superfish-modified.css wklej stary kod, tj: https://www.dropbox.com/s/4poy2l6eug91qb5/superfish-modified.css 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cy5 Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 (edited) a jak to sobie wyobrażasz, gdzie te subkategorie miały by się wyświetlać? menu subkategorii jest rozciągnięte na całą szerokość, i tak też będą wyświetlać się subkategorie przesłaniając całe drzewo. o ile ukrycie subkategorii to nie problem (szczegóły tutaj: http://cart-help.com/topic/66-hide-subcategories-in-horizontal-top-menu/ ) to już wyświetlanie się subkategorii po najechaniu na "rodzica" w templatce z 1.6 będzie problemem to czego szukasz, to chyba rozwiązanie podobne do tego jakie jest w prestashop 1.5 tak? Witam Mój problem jest taki że dodaję kategorie i na górnym menu mi się nie wyswietlają tylko w footer. Co trzeba z edytować by to samo menu wyswietlało się w górnym - chodzi mi o strukturę menu. u góry mam tylko women i tyle. Proszę o pomoc Znalazłem to się edytuje osobno w Module górnego menu Pozdrawiam Jakub Skonfiguruj moduł "Górne menu poziome Edited April 21, 2014 by cy5 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 skonfiguruj moduł menu tj. moduły > moduły wyszukaj moduł nazwany "blocktopmenu" i wejdź na stronę konfiguracyjną modułu wybierzesz tam kategorie które mają się pojawiać w menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cy5 Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Tak tak , dziękuję Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttomekb Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 (edited) powiedz mi proszę: 1) jak spowodować aby nazwy podkategorii miały tło na całej swojej długości - jak widać podkłady na aluminium /ocynk/ miedź nie mieści się 2) w którym miejscu zmienić kolor tła i czcionki dla kategorii głównych tam gdzie mam podkłady, farby, lakiery 3) jak usunąć napis Kategorie który jest zaraz nad menu? 4) jak usunąć podkategorie podkategorii? używam kodu z pliku jaki udostępniłeś na dropboxie... Edited November 29, 2014 by ttomekb (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Lepiej podaj link do sklepu na żywo zawsze lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttomekb Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 http://tiny.pl/qbtfp Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 170 linijka zmień na 240px kolor linia 19 a to Kategorie to gdzieś musiałeś dokleić do pliku tpl modułu menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttomekb Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 jak usunąć podkategorie podkategorii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Możesz to ukryć w css linia od 54 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttomekb Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 jaki plik dokładniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 To o jakim pliku mowa napisał @vekia w punkcie 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttomekb Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 mój błąd sorry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts