Dziś się zorientowałem, że mam problem z domenami, A byłem przekonany, że presta sama dobrze je ustawi.
Jak kiedyś wspominałem, posiadam kilka sklepów. Każdy na domenie bez przedrostka "www". Jak wpiszę adres bez tego przedrostka to strona się wczytuje. Jak wpiszę z www, to zamiast danej strony wczytuje sklep główny. Wg przykładu poniżej to "sklep 1". Konfiguracje posiadam jak na zdjęciu: Konfiguracja domen w homie jest ustawiona na przekierowanie z separacją katalogu i ustawiony katalog z instalacją presty. Hosting ten sam co domena. Byłem przekonany, że presta powinna sama ustawić poprawnie htaccess, więc co może być problemem?
Question
korni
Witam,
Dziś się zorientowałem, że mam problem z domenami, A byłem przekonany, że presta sama dobrze je ustawi.
Jak kiedyś wspominałem, posiadam kilka sklepów. Każdy na domenie bez przedrostka "www". Jak wpiszę adres bez tego przedrostka to strona się wczytuje. Jak wpiszę z www, to zamiast danej strony wczytuje sklep główny. Wg przykładu poniżej to "sklep 1". Konfiguracje posiadam jak na zdjęciu:
Konfiguracja domen w homie jest ustawiona na przekierowanie z separacją katalogu i ustawiony katalog z instalacją presty. Hosting ten sam co domena.
Byłem przekonany, że presta powinna sama ustawić poprawnie htaccess, więc co może być problemem?
4 answers to this question
Recommended Posts