Polgara Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Witam Czy mógłby mi ktoś pomóc? Chciałabym kupić szablon. Przeglądałam listę dostępnych szablonów w kategorii, która mnie interesuje i niestety znalazłam tylko jeden szablon, który jest dostępny także w języku polskim (flagi po prawej stronie informacji o szablonie). Jednak w opisach szablonu wszędzie jest napisane, że każdy szablon można przystosować do swojego języka. Jak to jest w rzeczywistości? Nie chciałabym zapłacić za szablon, ktróry byłby tylko po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korni Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 szablon może być w angielskim, francuskim czy japońskim. Jak jest dobrze napisany to wszystko przetłumaczysz poprzez zaplecze sklepu w "tłumaczeniach". Ważne jest aby w plikach nie było takich kwiatków jak <p>Cart: </p> lecz <p>{l s='Cart'}</p> - ten zapis umożliwia przetłumaczenie na każdy język i raczej tak się pisze szablony. Jeśli nawet by się trafiło, że któryś z napisów jest bezpośrednio wstawiony do szablonu (bez regułki pozwalającej na tłumaczenie) to z łatwością sama to zmienisz wg powyższego przykładu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts