robdk Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Witam Jak w temacie problem jest z wysyłaniem maila o nowym zamówieniu na obsługę sklepu. Oczywiście wysyłka maila jest skonfigurowana i do klienta wszystko idzie. Mailalerts jest zainstalowane i skonfigurowane poprawnie. Wersja presty 1.5.6.2 Mam zainstalowany testowy sklep i docelowy. Z testowego wszystko działa a z właściwego już nie. Nie chodzi tutaj o różnice w plikach bo jak podpiąłem bazę testową pod produkcyjny sklep to wysyłka idzie. Dlatego wychodzi, że problem leży w bazie danych i tutaj już nie wiem co i jak. Niestety już mam pewne rozbieżności w modułach pomiędzy jednym i drugim i nie mogę podmienić całego sklepu. W produkcyjnym już prawie wszystko poustawiane i odnowa instalować to mi ręce opadają Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 obydwa sklepy, tj testowy i docelowy są na tym samym serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 robdk Posted April 12, 2014 Author Share Posted April 12, 2014 Oba sklepy znajdują się na tym samym serwerze w oddzielnych subdomenach. Bazy przepiąłem poprzez zmianę danych dostępowych a nie jedną nadpisując. Po powrocie dalej nie wysyła maili Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Wgraj sobie szablony maili do katalogu z twoim szablonem aktualnym. Skoro brak wysyłki powiadomień o nowym zamówieniu. Myśle, że to będzie przyczyna - brakuje akurat może jednego szablonu . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 robdk Posted April 13, 2014 Author Share Posted April 13, 2014 Pliki wszystkie są, bona tych plikach jak podpoiłem bazę z testowego sklepu to maile idą. Problem leży w bazie danych. Analizowałem bazy kilka godzin i nie znalazłem problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
robdk
Witam
Jak w temacie problem jest z wysyłaniem maila o nowym zamówieniu na obsługę sklepu.
Oczywiście wysyłka maila jest skonfigurowana i do klienta wszystko idzie.
Mailalerts jest zainstalowane i skonfigurowane poprawnie.
Wersja presty 1.5.6.2
Mam zainstalowany testowy sklep i docelowy.
Z testowego wszystko działa a z właściwego już nie.
Nie chodzi tutaj o różnice w plikach bo jak podpiąłem bazę testową pod produkcyjny sklep to wysyłka idzie.
Dlatego wychodzi, że problem leży w bazie danych i tutaj już nie wiem co i jak.
Niestety już mam pewne rozbieżności w modułach pomiędzy jednym i drugim i nie mogę podmienić całego sklepu.
W produkcyjnym już prawie wszystko poustawiane i odnowa instalować to mi ręce opadają
4 answers to this question
Recommended Posts