Zapragnołem pożegnać się już z XAMPP'em i połączyć się z internetem.
ftp wyczyściłem ze starego prestashop. paczkę przesłałem, rozpakowałem bezpośrednio do folderu www (nie ma ikonki folderu ale kuli ziemskiej)
zrobiłem kopie bezpieczeństwa bazy danych w myphpadmin, po czym skasowałem wszystkie kolumny (musze to robić, czy można kontynuować w nowym sklepie starą baze danych? istalując po raz drugi w XAMPP'ie nie mogłem użyć drugi raz tej samej bazy danych)
wpisuję mój ades: www.kuguar.pl/install
i wyskakuje błąd:
Forbidden You don't have permission to access /install on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Question
szkut
Witam,
Zapragnołem pożegnać się już z XAMPP'em i połączyć się z internetem.
ftp wyczyściłem ze starego prestashop. paczkę przesłałem, rozpakowałem bezpośrednio do folderu www (nie ma ikonki folderu ale kuli ziemskiej)
zrobiłem kopie bezpieczeństwa bazy danych w myphpadmin, po czym skasowałem wszystkie kolumny (musze to robić, czy można kontynuować w nowym sklepie starą baze danych? istalując po raz drugi w XAMPP'ie nie mogłem użyć drugi raz tej samej bazy danych)
wpisuję mój ades: www.kuguar.pl/install
i wyskakuje błąd:
Forbidden You don't have permission to access /install on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
zgodnie z tą instrukcją:
http://cayman23.pl/sklep/instrukcje/instrukcje.html
nadałem 777 dla folderów:
- ale nie nadawaj uprawnień rekursywnie (dla ich podfolderów).
Następnie sprawdź uprawnienia i jeśli trzeba to najdaj im atyrbut ‘write’ rekursywnie(razem z ich podfolderami):
dla przykładu: nadałem uprawnienia folderowi modules oraz wszytkim modułom w środku, w fomlderach modułów już nie.
proszę o pomoc.
5 answers to this question
Recommended Posts