kesher Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Witam, korzystam z presty 1.5.4.1 na szablonie default przerobionego lekko pod siebie. Otóż na stronie głównej i nie tylko chciałbym aby po najechaniu myszką na produkt (wyświetlanie produktów w siatce) aby zmieniał się kolor opisu , nazwy produktu oraz cena wraz z paskiem na kolor np. czerwony. Problem wydaje się bardzo prosty jednakże jak wiadomo błąd tkwi w szczegółach a niestety nie potrafię do tego dojść. Dodatkowo nie potrafię aby lista producentów była wyświetlana w siatce. Link do sklepu: ps.allday.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 (edited) W tym momencie na stronie głównej kolor opisów produktów zmienia się, jeśli chodzi o kolor ceny, wraz z paskiem (jeśli dobrze wywnioskowałem, że o ten Ci chodzi, to wstaw w homefeatured.css #featured-products_block_center .price_container:hover{color: #CC0000; border-bottom: 4px solid blue;} Kolory pozmieniaj na wlasne. Powinno zadziałać. w przypadku karty produktu (produkt), aby zmienić kolor opisu, spróbuj: .ete ul li:hover{color: #CC3300} Edited April 11, 2014 by konrad1cs (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kesher Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 instrukcja jest poprawna, jednak jeżeli najadę na zdjęcie produktu to już w tym momencie chciałbym aby nazwa produktu, krótki opis oraz cena wraz z tym paskiem zmieniła się z koloru szarego na czerwony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Więc podpowiem, że musisz to spiąć w jedną klasę dla css, Wiążę to się z edycja .tpl produktów polecanych: homefeatured.tpl.Teraz rozumiesz na czym to polega ?W karcie produktu też chcesz mieć taką opcję ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kesher Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 Wystarczy mi tylko w homefeatured , nowościach, promocjach oraz produkty w kategoriach Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Więc all jasne ? Czy coś jeszcze pomóć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kesher Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 jak widać nie do końca sobie poradziłem , cena i pasek nie chcą się zmieniać ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 wystarczy ten kod w global.css #featured-products_block_center li:hover a.price {color:red!important;} #featured-products_block_center li:hover .price_container {border-bottom: 4px solid red!important;} efekt: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kesher Posted April 14, 2014 Author Share Posted April 14, 2014 wielkie dzięki za pomoc już analogicznie zrobiłem w produktach wyświetlanych w poszczególnych kategoriach. Tylko mam błąd do którego nie mogę dojść klikając w producentów mam ich ponad 100 i wszyscy wyświetlają się na jednej stronie mimo iż paginacja pokazuje 11 stron. Grzebałem w ustawieniach produktów w wyświetlaniu było 10 ustawiłem na 12 , jednak rozsypała się jakimś cudem strona z producentami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts