Arek84 Posted April 9, 2014 Share Posted April 9, 2014 Witam Pracuje nad projektem którego systemowa część ma bazować na systemie PrestaShop. Poniżej opisałem dwie najbardziej nurtujące mnie rzeczy dotyczące tego systemu: system działania filtrowani oraz menu, oraz moduły dodatkowe które będą mi potrzebne. Proszę o pomoc merytoryczną wedle poniższych opisów, oraz zapraszam do współpracy programistów zainteresowanych wdrożeniem tego projektu tj: wdrożenie grafiki / wgranie modułów / konfiguracja modułów oraz do późniejszych prac przy dalszym rozwoju projektu. Interesujące mnie informacje: 1. MENU / FILTROWANIE 1. produkty sortujemy poprzez: a) ikony zaznaczone nad banerem są to ikony prowadzące do kategorii(po kliknięciu ikony np. Nawigacji, odbija nas do wszystkich nawigacji dostępnych w sklepie www, / menu samochodów po lewej stronie wyświetli tylko marki i modele do których mamy dostępne nawigacje) menu marek samochodów -> wybieramy markę samochodów np: BMW -> model: 318 etc. -> po wyborze ostatecznym wyświetli nam wszystkie produkty dostępne dla tej marki i modelu. 2. działanie menu po kliknięciu ikony kategorii nad banerem lub wyborze marki auta z lewego menu: a) po wyborze którejś z opcji ze strony głównej (ikona ketegorii, menu aut) wchodzimy do karty kategorii gdzie wyświetla się wynik, oraz gdzie mamy pola do dalszego filtrowania (zaznaczone powyżej).W typoszerach do wyboru mamy filtry:- kategoria / po wyborze innej, zmieniają się dostępne produkty do modeli aut po lewej stronie, dalsze filtrowanie do wyboru to po wyszczególnionych markach, lub filtrach produktów w tej kategorii- marka + model auta: wynik wyboru opcji z menu aut na głównej stornie, po wyborze kategorii, pokazuje produkty dostępne lub nie, jeśli będą dostępne mamy możliwość dalszego filtrowania wedle filtrów produktów w kategorii - filtry produktów w kategorii, będą dodawane do każdego produktu i wyświetlane w karcie produktu jako opis w ostylowanej tabeli Pytanie: 1. czy standardowe opcje PrestaShop na to pozwolą czy trzeba będzie do tego dokupywać jakieś moduły. 2. strona będzie w branży części samochodowych, będzie ich dużo, ciężko będzie pozycjonować tą stronę. Znalazłem moduł: Moduł Advanced Search 4 – ten moduł ma opcje tworzenia wielu kombinacji produktu pod SEO, bez generowania ‘’double content’’ – czy ten moduł jest war ceny? Czy może możecie polecić coś tańszego? Dodatkowe moduły które będą potrzebne: 1. wersją językowa: niemiecka 2. logowanie: Facebook, Twitter, Google +, PayPal (jakie moduł do tego dobrać? Czy są darmowe?) ewentualnie jeszcze logowanie: Ebay, logowanie Amazon 3. moduł Amazon: który wybrać? Potrzebne jest działanie dwukierunkowe (wystawianie produktów do Amazon, oraz przyjmowanie zamówień do panelu sklepu). 4. moduł Ebay: które moduły płatne by Panowie polecali? 5. moduł Google Shopping / Merchants – który się najbardziej opłaca? 6. moduł: like button najpopularniejszych portali social media Kontakt bezpośredni:- priw- mail: [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
barmic Posted April 9, 2014 Share Posted April 9, 2014 Jeśli mogę - podepnę się pod temat - również szukam kogoś do współpracy [email protected] pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts