Jump to content

Szukam programisty do współpracy / opis prac

Arek84

Recommended Posts

Witam

Pracuje nad projektem którego systemowa część ma bazować na systemie PrestaShop.

Poniżej opisałem dwie najbardziej nurtujące mnie rzeczy dotyczące tego systemu: system działania filtrowani oraz menu, oraz moduły dodatkowe które będą mi potrzebne.

Proszę o pomoc merytoryczną wedle poniższych opisów, oraz zapraszam do współpracy programistów zainteresowanych wdrożeniem tego projektu tj: wdrożenie grafiki / wgranie modułów / konfiguracja modułów oraz do późniejszych prac przy dalszym rozwoju projektu.

Interesujące mnie informacje:

1. MENU / FILTROWANIE

ree1.jpg

1. produkty sortujemy poprzez:
 a) ikony zaznaczone nad banerem są to ikony prowadzące do kategorii
(po kliknięciu ikony np. Nawigacji, odbija nas do wszystkich nawigacji dostępnych w sklepie www, / menu samochodów po lewej stronie wyświetli tylko marki i modele do których mamy dostępne nawigacje)

B) menu marek samochodów -> wybieramy markę samochodów np: BMW -> model: 318 etc. -> po wyborze ostatecznym wyświetli nam wszystkie produkty dostępne dla tej marki i modelu.

2. działanie menu po kliknięciu ikony kategorii nad banerem lub wyborze marki auta z lewego menu:

ree2.jpg

a) po wyborze którejś z opcji ze strony głównej (ikona ketegorii, menu aut) wchodzimy do karty kategorii gdzie wyświetla się wynik, oraz gdzie mamy pola do dalszego filtrowania (zaznaczone powyżej).

W typoszerach do wyboru mamy filtry:
- kategoria / po wyborze innej, zmieniają się dostępne produkty do modeli aut po lewej stronie, dalsze filtrowanie do wyboru to po wyszczególnionych markach, lub filtrach produktów w tej kategorii

- marka + model auta: wynik wyboru opcji z menu aut na głównej stornie, po wyborze kategorii, pokazuje produkty dostępne lub nie, jeśli będą dostępne mamy możliwość dalszego filtrowania wedle filtrów produktów w kategorii

- filtry produktów w kategorii, będą dodawane do każdego produktu i wyświetlane w karcie produktu jako opis w ostylowanej tabeli

Pytanie:
1. czy standardowe opcje PrestaShop na to pozwolą czy trzeba będzie do tego dokupywać jakieś moduły.

2.  strona będzie w branży części samochodowych, będzie ich dużo, ciężko będzie pozycjonować tą stronę.

Znalazłem moduł: Moduł Advanced Search 4 – ten moduł ma opcje tworzenia wielu kombinacji produktu pod SEO, bez generowania ‘’double content’’ – czy ten moduł jest war ceny? Czy może możecie polecić coś tańszego?

Dodatkowe moduły które będą potrzebne:

1.     wersją językowa: niemiecka

2.     logowanie: Facebook, Twitter, Google +, PayPal (jakie moduł do tego dobrać? Czy są darmowe?) ewentualnie jeszcze logowanie: Ebay, logowanie Amazon

3.     moduł Amazon: który wybrać? Potrzebne jest działanie dwukierunkowe (wystawianie produktów do Amazon, oraz przyjmowanie zamówień do panelu sklepu).

4.     moduł Ebay: które moduły płatne by Panowie polecali?

5.     moduł Google Shopping / Merchants – który się najbardziej opłaca?

6.     moduł: like button najpopularniejszych portali social media

Kontakt bezpośredni:
- priw
- mail: [email protected]