jaca754 Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Wiecie może jak zrobić w sklepie (wersja 1.6), żeby po zmianie rozmiaru łóżka wskakiwała automatycznie inna cena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 idealhair Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Wiecie może jak zrobić w sklepie (wersja 1.6), żeby po zmianie rozmiaru łóżka wskakiwała automatycznie inna cena? podpinam się pod temat. Do wersji 1.5 działało to jako "Reguły cenowe katalogu"i jako warunek ustawiało się atrybut, ale w 1.6 to kompletnie nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Wygląda na to, że działa.Edytujemy produkt, edytujemy atrybut dla danego produkt, i mamy opcję: wpływ na cenę (wzrost / zmniejsz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 idealhair Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Wygląda na to, że działa. Edytujemy produkt, edytujemy atrybut dla danego produkt, i mamy opcję: wpływ na cenę (wzrost / zmniejsz) W prescie 1.6 dziala to w sumie, bo po dodaniu do koszyka produkt wpada z ceną dobrą(zwiększoną lub zmniejszoną). Jedynie na karci eproduktu cena się nie odświerza. Ma ktoś pomysł jak poprawić odświeżanie ceny na karcie produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 (edited) Testowałem na najnowszej wersji i po zmianie atrybutu cena ulega zmianie (na stronie produktu) w czasie rzeczywistym. Edited April 17, 2014 by selljus.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 idealhair Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Ja mam w sklepie w sumie kombinacje kilku atrybutów na produkt i korzystałem do tej pory z Reguł cenowych katalogu. U mnie nie odświerzają się ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 idealhair Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Testowałem na najnowszej wersji i po zmianie atrybutu cena ulega zmianie (na stronie produktu) w czasie rzeczywistym. Mógłbyś udostępnić adres pod którym mogę coś takiego kliknąć testowo? Pół nocy przesiedziałem u siebie i nic Mój sklep to niebieskiejablko.pl (w trybie katalogu chwilowo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 idealhair Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Z ciekawostek dodam, że Zarządzaniu Produktami nie działa filtrowanie po kategoriach. Może ja mam coś na sklepie ustawione, że mi się nie odświeżają takie rzezczy online (nie znam się na tym, to pewnie jakaś java, czy ajax robi). Może to ma związek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 idealhair Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Wygląda na to, że działa. Edytujemy produkt, edytujemy atrybut dla danego produkt, i mamy opcję: wpływ na cenę (wzrost / zmniejsz) Przeczytałem Twój post dziś na spokojnie i to w sumie nie o to chodzi. Wiem, że można przy każdej kombinacji produktu (mam ich tysiące) dodać wpływ na cenę i to rzeczywiście zadziała. Mi chodzi o to, jak zmusić prestę 1.6 do korzystania z Reguł Cenowych opartych o atrybuty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 borowar Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Mam dokładnie ten sam problem co kolega. Nie wiem czy do tej pory udało się go rozwiązać. Po dodaniu atrybutów i ustawieniu wszystkiego cena jest poprawna ale tylko w koszyku natomiast w karcie produktu jest cena domyślna - nie zmienia się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 borowar Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Wiem już na pewno że jest to wina szablonu, stąd niektórzy mogli kwestionować zasadność tego tematu. Gdy tylko się dowiem co dokładnie jest problemem wrzucę rozwiązanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 grander Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 (edited) Witam czy istnieje wzrost ceny nie w cenie, ale żeby np. do produktu aktualnej ceny doliczał 15% Np. Mam rzecz kosztuje 10 zł jeżeli klient wybierze w innym kolorze to do 10 zł ma doliczyć 15 procent za usługe . Wiem że mogę robić to ręcznie, ale wtedy wiecej zabawy . Edited December 18, 2015 by grander (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 grander Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Witam czy istnieje wzrost ceny nie w cenie, ale żeby np. do produktu aktualnej ceny doliczał 15% Np. Mam rzecz kosztuje 10 zł jeżeli klient wybierze w innym kolorze to do 10 zł ma doliczyć 15 procent za usługe . Wiem że mogę robić to ręcznie, ale wtedy wiecej zabawy . Generujesz kombinacje z kolorem standard i kolorem 15 % więcej . Do kombinacji 15% więcej na kalkulatorze w edycji każdego produktu dodajesz te +15 % i masz wieksza cene po wyborze produktu z kolorem 15% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
jaca754
Wiecie może jak zrobić w sklepie (wersja 1.6), żeby po zmianie rozmiaru łóżka wskakiwała automatycznie inna cena?
12 answers to this question
Recommended Posts